Den egna hemsidan ett faktum!

Då var alltså en egen hemsida/blogg ett faktum. För det första vill jag välkomna dig till sidan och hoppas att du ska finna den intressant! Som första blogginlägg tänkte jag berätta lite mera om mig själv och främst om hur min skidkarriär sett ut så här långt.

Jag är alltså en 23-årig tävlingsskidåkare. Jag lever verkligen för skidningen och satsar på att nå den yttersta eliten i min gren. Jag gillar båda stilar, klassiskt och skate, och även alla distanser. Min idrottskarriär började i mycket ung ålder. Löpning, orientering och friidrott är andra grenar jag tävlat inom. Ungefär som 16-åring beslöt jag mig för att satsa fullt ut på skidåkningen.

Jag har alltid tillhört den Korsholmsbördige föreningen If Femman. Som ung atlet fungerade min pappa mer eller mindre som min tränare, men under de senaste åren har jag allt mer fungerat som min egen tränare. Dock har min pappa alltid utgjort ett stort och betydande stöd, även så mamma.

Som ung och grön, med motivationen och viljan att snabbt utvecklas, ökade jag träningsmängd och intensitet som en vilding. Som mest tränade jag 970 timmar på ett år. Där till har jag alltid strävat till att vara en elev med toppbetyg och lagt ner väldigt mycket tid på mina studier. Inte så märkligt resulterade allt detta i överträning, vilket jag dock inte riktigt kunde förstå. Jag såg mig själv som odödlig och trodde att jag kunde träna precis så hårt och mycket som jag ville.

masa-13-5

De senaste åren har jag alltså varit mer eller mindre övertränad och inte nått den framgång jag önskat i skidspåret. Som tur kom vändningen senaste vintern, 2016. Då kunde jag acceptera min situation och insåg jag att en ordentlig ändring krävs för att få skeppet upprett.

Det har varit flera slitsamma år, främst mentalt, men motivationen och glädjen att skida och tävla har alltid funnits där. Nu känner jag att kroppen börjat samarbeta allt bättre och att jag är på väg uppåt igen. Nu fortsätter jag resan mot världseliten med grym motivation och med glädje i allt jag gör! Häng med vetja! 🙂

fss-14-2
Foto: FSS instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: