En fin andra plats

Helgen och sportlovet lider mot sitt slut. Jag måste säga att det har varit ett riktigt skönt lov. Jag har varit hemma i Hankmo och umgåtts med familj och släkt, och njutit av vädret – laddat batterierna helt enkelt!

Även VM är slut för denna gång. Och ett mycket bättre slut kunde vi ju inte få – Matti Heikkinen tog VM-BRONS på 50 km! Jag kunde knappt tro mina ögon när han lyckades ta sig upp till pallplats på slutrakan. Som helhet tycker jag att finländarna har gjort det väldigt bra i mästerskapen: 5 medaljer, varav en guld. Att vinna en VM-medalj är inget ”bara”! Alltså har finländska skidåkarna gjort riktigt starka insatser på hemmaplan!

Idag har jag tävlat i landskapsstafetten i Seinäjoki. Stafetten består utav 8 sträckor, vissa är herr- och damsträckor, andra är för en 14- eller 18-års kille eller tjej. Jag skidade näst sista, 7:e sträckan, 2×2 km skate. Igår när jag var ute på en lugn länk, som avslutades med några spurter, kändes kroppen riktigt bra! Benen svarade super på spurterna! Känslan var dock en helt annan när jag påbörjade uppvärmningen inför tävlingen idag. Som tur släppte stumheten lite vartefter. När jag lag i väg på min sträcka gick de första ca 300 metrarna undan! Det kändas faktiskt riktigt bra! Men när första backen var avklarad och jag kämpat mig förbi en annan tävlande i det klassiska spåret, stumnade benen rätt rejält. Det blev svårt att få till ett riktigt frånskjut och jag fick inget flyt i åkningen. Men jag kämpade så gott jag bara kunde och växlade till ankaret som 2:a. Vasa tog en betryggande seger, men för vår lag avslutades stafetten med en slutspurt mot Seinäjoki. Korsholm gick segrande ur duellen och vi slutade på en fin-fin 2:a plats. Det kan vi vara riktigt nöjda med! Men nästa år ska vi allt bjuda Vasa på ännu hårdare motstånd!

Jag lämnade i Seinäjoki när de andra åkte hem – nu börjar skolarbetet på riktigt igen! Denna vecka ligger fokus på att bli helt frisk, hållas frisk och låta formen krypa fram igen. Förresten – det är redan mars!! Vilket betyder att det är bara si så där en månad kvar av tävlingssäsongen. Aaah!! Men det är även två viktiga tävlingsveckoslut kvar – FM i Kontiolahti och FM/ Suomen-cup i Ylitornio, sista veckoslutet i mars och därpå följande veckoslut. Då är jag i toppform!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: