Bara att tuta och köra

Åååh, va ja ÄLSKAR ATT SKIDA! Det är nog flera år sedan jag njutit så som jag gör nu av att skida, och av att tävla. Jag befinner mig för tillfället i Jämi och har idag tävlat i 5 km klassiskt med masstart. Vi stod tio stycken på startsträcket och jag skulle säga att motståndet var helt bra. Det är ett bra tag sedan jag skidat en masstart, så det var riktigt kul! Jag kan medge att min start inte var speciellt bra, men jag kom ändå relativt snabbt ikapp de två ledande skidåkarna, och vi skapade snabbt en lucka till de övriga. Jag skidade ett tag i ”peesi” och det kändes otroligt lätt. De två sista kilometrarna var jag i ledning och i sista långa uppförsbacken drog jag ifrån de som låg bakom mig. Jag kände att luckan växte och att jag hade kontroll på läget, så underbart härlig känsla! Men jag ville ändå träna huvudet och pressa mig ordentligt, så jag försökte verkligen ge allt ända in i mål. Jag tog mig i mål som vinnare och är nöjd med loppet. Skidningen var avslappnad och jag skidade effektivt, samt pressade mig helt bra. Men det finns ännu mer att få ut, det känner jag, och det blir bara bättre vartefter! 😀

Ett riktigt fint pris fick jag dessutom – en One Way parka-jacka. Riktigt snygg och i en såå fin färg! ❤

Kul var även att vi var hela tre stycken femman-damer på plats, och även två femman-herrar. Så jag hade bra sällskap både på uppvärmning och nerjoggning. Anna-Kaisa Lall och Elin Lövdal är två riktigt härliga personer, som alltid får mig att le bara jag ser dem! Tack för att ni är ni och att jag får ha er som mina vänner!

Jag känner mig så full av energi och glädje, som ett litet barn på julafton! Och jag skulle så gärna vilja dela med mig av denna känsla speciellt till en person, som jag vet att har det jobbigt just nu (jag tror du vet vem du är!). Alla har vi våra motgångar och jobbigare tider i livet, men bara vi orkar ta oss genom dessa kommer även ljusare stunder, var så säker!

Femman har haft en riktigt superdag idag. Här i Jämi gjorde Rikhard Mäki-Heikkilä ett riktigt bra lopp i herrklassen och blev trea. I junior-FM i Vierumäki tog H18 brons och D20 guld. Dessutom tog FSS silver i Piiriviesti, där även en femman-åkare var med. Strongt gjort säger jag bara, och grattis till samtliga åkare!

Nu är kvällsbiten uppäten och så småningom blir det att låta natten och sömnen göra sitt. Imorgon tar vi nya tag, för då står 5 km skate på programmet. Då har jag iaf en riktigt hård motståndare och borde få en bra visare var jag står formmässigt. Can´t wait!

Go natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: