Fina tider

På torsdag kväll gick alltså Falkens parklopp av stapeln. 6 km klassiskt runt en 2 km lång bana, som var något ojämn på sina ställen, men annars i bra skick. Jag startade hårt och hade stenhård fokus på vad jag gjorde. Jag ledde med 2-3 sek under de två första varven och låg jämnt med Henna-Riikka Rahkola vid utgången på sista varvet. På sista varvet fick jag uppleva något såå efterlängtat, nämligen mjölksyra!! Jag blev nästan paff, visste inte riktigt hur jag skulle ta mig fram när mjölksyran bara steg. Jag blev minsann ostabil och lyckades även falla i en kurva när jag skulle stiga i det klassiska spåret. Jag satt mig riktigt på ändan och det tog en stund innan jag återfått rytmen i åkningen, så där rann flera dyrbara sekunder iväg. Men, jag krigade på bra och pressade verkligen mig både mentalt och fysiskt. I mål kände jag mig riktigt nöjd, fast jag förlorat med 11 sekunder till Rahkola. Detta var definitivt ett fall framåt och jag ser riktigt fram emot kommande FM-tävlingar! Då ska jag hantera mjölksyran bättre och ta ut mig ännu mer!

Parkloppet 23.3
Foto: Patrik Sundqvist

Igår hade jag alltså besök av två härliga brudar, Jennifer Klemets, före detta elitskidåkare, och Elin Lövdal, elitskidåkare på uppgång. Det var riktigt trevligt och vi snackade om smått och gått. (Vi tar det snart igen hörni!) Och så åt vi gott. Måste säga att jag lyckats rätt bra med baket denna gång. Min bakning är lika med fritt från vitt socker och vete, och jag strävar till att använda ingredienser som innehåller bra energi och näring. Jag gillar verkligen att experimentera i köket, både då det gäller matlagning och bakning, och det är sällan jag följer ett recept eller gör samma bakverk fler än en gång. Mina gäster blev denna gång bjudna på rödbetsbrownies, morotskaka och… jaa, vet inte vad jag ska kalla det, en kaka taget helt ur eget huvud var det iaf… och riktigt go! Verkade som om även gästerna var nöjda, likaså de här hemma som fick smaka på det som blev kvar.

IMG_6734

IMG_6746

Denna dag har bestått bl.a. av en morgonlänk i skidspåret med kära pappa och en lätt löplänk i eftermiddagssolen. Kroppen kändes inte riktigt återhämtad efter torsdagens lopp, men några dagar med lätt träning ska nog göra susen. Jag har även haft äran att plåga min bror på massagebänken. 😉 Nu blir det lördagsmys med hela familjen och choklad.

God fortsättning på helgen till alla och kom ihåg att ställa tillbaks klockan en timme tills imorgon! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: