Vårkänsla

Och solen den fortsätter att stråla, såå härligt! Jag måste nog erkänna att nu är det faktiskt vår, men fast vintern är förbi är inte skidsäsongen det riktigt ännu! 😉

Helgens +10-12 grader och sol gav verkligen vårkänsla. Kändes inte längre så lockande att ta på sig vinterjackan om man säger så. När det är många plusgrader och skidspåren blir våta, vilket innebär trögt skidföre och senare isränna, börjar nog löpning locka allt mer. Så jag kan helt bra ställa skidorna i förrådet om drygt två veckor.

I måndags var det tid för massage igen. Jag var spänd och sjuk som vanligt, men lite bättre än sist i alla fall. Kände inte att jag ville sjunka genom bänken denna gång, utan kunde helt bra ligga kvar på bänken, så det var ju positivt! Innan massage hann jag ut på en klassisk skidtur på Joupiska. Men det var definitivt sista gången! Skidspåret var en skarp, hal, ojämn och våt skorpa. Jag gjorde en del av mina planerade spurter, men märkte direkt att det tog mer än det gav. Jag hamnade att skida bredvid det klassiska spåret när det var fullt med vatten, vilket gjorde att jag spände underbenen och det gick inte att få till en bra stakning. Sånt som bara sätter sig i musklerna och inte är bra inför en tävlingshelg! Så en halvtimme fick räcka, sen drog jag på löpskorna och gjorde resten av träningen och dragen på asfalt. Känslan i kroppen var i alla fall helt bra!

Vänstra nedre bilden säger väl vad jag tänkte när jag kom till spåret…

Som tur har jag kort skolvecka denna vecka och åker hem redan imorgon. Då kör jag via Vörå och gör dagens träning i skidspåret där. På torsdagen bär det av till Kontiolax. Taggaaad!! 😀 Även nästa skolvecka är kort, med skola endast ti-on, vilket innebär bra möjligheter att skida i Vörå flera gånger innan tävlingarna i Ylitornio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: