Svett och tårar

På torsdag morgon drog vi iväg till Kontiolax. Lite efter fyra var vi framme vid spåret och jag drog ut på en runda. Det fanns två riktigt fina uppförsbackar längs den 2,5 km långa banan, runt vilken vi skidade på fredag. En tuff bana som jag gillade. Skidningen kändes otroligt lätt och kroppen pigg.

Fredagens lopp var 5 km skate. Jag satsade på att inte bomba på allt för hård i de tunga uppförsbackarna så jag istället skulle orka trycka på ordentligt på platten och över krönen. Den goda känslan var kvar, tekniken funkade och jag kämpade på bra. Loppet får helt klart godkänt, fast ännu mera mjölksyra och en ännu mera utpumpad kropp hade jag nog strävat till. Fredagens motstånd kunde iaf inte vara hårdare. Både flera skidskyttar och skidorienterare deltog samt många yngre skidåkare. Därav var det även väldigt tätt i resultatlistan, några ynka sekunder kunde innebära stor skillnad placeringsmässigt. Loppet innebar en 44:e plats för mig, 1:48 min efter täten. Placeringen hade gärna fått vara bättre, men tidsmässigt var det helt okej.

IMG_20170331_195617_374

På väg till Kontiolax – allt på topp! Och uppför härliga ”seinänousu”.

Lördagens stafett valde jag att stå över, eftersom jag känner att formen och återhämtningen inte är på sådan nivå, i och med den övergående överträningen, att topplopp tre dagar i följd inte är möjligt i nuläget. Dessutom var söndagens 15 km klassiskt ett av säsongens stora huvudmål, då jag ville vara i slag. Tyvärr fick Femman inte ihop något damlag då ännu en annan femmandam gick i liknande tankar. Men i Ylitornio ska vi allt skida stafett! Vi hejade iaf fram Femmans herrlag, som gick in på en fin nionde plats.

20170401_11211920170331_193027

Söndags lopp då… Tja, riktigt knepigt före var det. Det hade snöat en del under natten och då vi skulle skida var det ca två grader på plus. Spåren blev allt blankare vartefter de blev i skidade, medan andra mindre använda spår var av annan sort. Jag hade en hög startnummer, 79, till följd av dåligt med FIS-poäng, vilket innebar en startplats låångt bak i fältet. Under hela första varvet skidade jag GU-fart och hade väldigt svårt att ta mig fram. Spåren var fulla med folk och bredvid spåret gled det klart sämre. Dessutom funkade inte skidorna denna dag. I vartenda litet motlut fastnade snö under skidorna. I de längre backarna hann det bildas höga snövallar under dem, så jag hamnade stanna och fila skidorna mot varandra innan jag kunde fortsätta. Snön satt hårt fast och jag hamnade att ännu stampa skidorna i backen efter filandet för att slippa framåt. I uppförsbackarna kämpade jag mig ändå alltid om flera åkare, även så på platten, men uppe på krönen hann nästan lika många komma om igen. Så riktigt besviken är jag över loppet! Kroppen har hela helgen känt bra, men idag fick jag verkligen ut nada. Jag var inte ens en ända gång uppe på MU-zon pulsmässigt och inte speciellt trött i mål.

Men jag lägger detta lopp bakom mig och väljer att se det positiva med helgen. Kroppen känns pigg och stark och vädret har varit bra under tävlingarna (förutom söndagens vallamässigt). Dessutom har jag fått umgås med familj och vänner.

Ett stort tack ännu till FSS-service, som vallade finfina skidor på fredagen och som kämpade på tappert under söndagen!

Jag är redan taggad inför kommande helg! Då avslutas säsongen med stafett samt 30 km skate med intervallstart (Tack gode gud för det! 😛 ).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: