Tär va he!

Då var tävlingssäsongen över för denna gång! Tyvärr blev avslutet inte riktigt så bra som jag önskat, på grund av en liten förkylning.

Jag började fredagen med en morgonlänk. Jag hade väldigt tungt att andas med stockad näsa och halsen blev ordentligt irriterad, fast jag sprang snigelfart. Men bara jag varit uppe nån timme började det kännas i alla fall lite bättre. Klockan ett startade damernas stafett, 3×5 km skate och jag hade sista sträckan. Då Linnea och Anna-Kaisa gjort sitt åkte jag iväg och började ivrigt plocka ryggar. Kroppen funkade över förväntan, men jag kände att det inte gick att pressa max. Jag gick iaf ut som artonde och tog laget i mål på 13:e plats. Individuellt ett godkänt lopp med tanke på tillståndet. Även som lag gjorde vi en helt skaplig prestation, men bättre kan vi! Och strålande fint vinterväder hade vi hela dagen! 🙂

Jag vågade inte riktigt tro på att jag skulle kunna ställa mig på startlinjen på söndag. Då var det 30 km skate som gällde, runt en väldigt krävande bana. Men det sista som dör är hoppet, och jag ställde in mig på att köra hårt på söndag. Som ett mirakel kändes förkylningen mindre av på söndagen och andningen var lättare. Vi skidade fyra varv runt en 7,5 km lång bana, av vilken de fyra första kilometrarna var i stort sett uppför, följ av en del lättare partier. En riktigt rolig bana måste jag säga, här skulle det minsann arbetas! Det hade snöat lite under natten och även i slutet av loppet började snöflingorna dala ner. Föret var alltså inte så värst lätt. Tyvärr var skidorna inte riktigt på min sida. Jag hade ryggar som jag hängde på uppför, men när det bar nerför hade jag inte en chans. Medan de andra stod och gled arbetade jag för fullt och ändå gled de ifrån. Frustrerande! Men, jag tänkte inte desto mera på det, utan fokuserade på att göra en bra tävling. Kroppen orkade mata på helt bra, fast som dagen innan lyckades jag inte pressa mig ens i närheten av max. (Nådde inte MU-zon ens…) så jag var väldigt glatt överraskad över min placering, en 25:e plats (då man räknar bort de två deltagarna vilka inte var finländare)! Det visar ändå att här finns det något att arbeta sig upp från. Jag var dessutom bästa FSS-dam som pricken över i:t., vilket faktiskt känns rätt stort för mig! 😀

20170408_13273020170408_133406

Nu väntar två lugnare veckor, träningsmässigt i alla fall. Återhämtningsperioden har aldrig varit något jag sett framemot. Jag har snarare hoppat över den i ren iver att påbörja den nya träningssäsongen, men jag har ju facit på hur det har gått… Så nu ska kroppen få bli riktigt frisk igen och träningsivern få gotta sig ännu lite till.

Småningom dyker även en resumé av säsongen upp här på bloggen, men först väntar en del skolarbete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: