Mattest

Under de gångna dagarna har jag dammsugit, torkat golvet, torkat damm, städat terrassen och tvättat kläder. Därtill har jag noggrant gått genom sakerna i Seinäjoki och försökt få med mig allt jag kan behöva över sommaren med hem. Även kylskåpet och frysen har jag tömt så bra som möjligt. Och nu är jag hemkommen för sommaren! Det blev dock lite brådis i morse då jag inte vaknade av väckarklockan (händer typ aldrig) och vaknade 40 min senare än tänkt. Men cykeln hölls på plats ända hem och än så länge har jag iaf inte kommit på något som jag glömt bort att göra eller ta med hem.

Orsaken till tidsbegränsningen var mattestet i Kuortane på förmiddagen. Jag gjorde samma test i höstas, stavgång med andningsmask på och med 3 min långa trappor. Laktaten mäts var tredje minut och lutningen på mattan ökar. Jag hade helt klart siktat på att göra ett bättre resultat än senast, men icke. Vet inte riktigt hur det kunde gå så, men de var som om kroppen sa allt för fort emot när mjölksyran kom och pulsen steg mot högre höjder… Otroligt svaga resultat när man ser till laktat, VO₂max (maximal syreupptagningsförmåga) och maxpuls.

Kroppen har ändå känts pigg, den svarar, och jag känner att det går framåt. Kanske dagens resultat på mattan ändå pekar på att jag gått något för hårt på de lätta passen… Att ta det tillräckligt lugnt på grunduthållighetspassen hör ju inte direkt till mina styrkor, vilket de flesta träningskompisar nog kan intyga… 😉 Nåja, får fundera med tränaren hur vi går vidare, lyckligtvis är det bara början på träningssäsongen, så allt går ännu att rädda.

Under de senaste dagarna har jag även hunnit vara på långlänk med Henna-Riikka. Kul att vi äntligen fick inpassat en gemensam träning. Otroligt att det kan vara så svårt att få det att gå ihop fast man bor så nära varandra, båda är skidåkare och har samma tränare, heh. ”Redan” förra veckan fick jag äntligen börja åka rullskidor, som jag längtat! Så härligt att få skida åter, jag njuter!

Vädret har som vanligt varit varierande, ena dagen är det högsommar med tempen på 20+ och sol, nästa dag är det knappa 5 grader, mulet och blåsigt, nästan så att man söker fram vinterjackan igen. Kan inte annat än hålla tummarna för att vädret blir stabilt varmare och ta det bästa ut av tiden både de fina dagarna och de dagar vädret inte visar sig från sin bästa sida.

IMG_0547

Då det inte blev någon södernresa i år så får jag drömma mig bort till värmen med hjälp av gamla goa kort istället.

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: