Mitt bland höga berg och djupa dalar

Hälsokontrollen i måndags visade inga märkligheter, dock har jag inte fått riktigt alla svar ännu. Så det blev klartecken att åka till Norge!

Tidig tisdagsmorgon satt jag mig på tåget i från Vasa till Helsingfors, varifrån flyget tog mig till Oslo. Därefter blev det åter tåg till Lillehammer, där Henkka väntade med FSS-bilen samt Glenn Lindholm med en mindre bil, och med dessa färdmedel avklarades de sista timmarna av resandet. Slutligen, kring sex-tiden på kvällen, kom vi fram till Galdegård i Böverdalen. Här kommer vi, FSS-seniorgrupp på 12 personer inkluderat Henkka och Glenn, tillbringa de kommande 8 dagarna. Nästa torsdagsmorgon blir det åter hemfärd, men det är länge tills dess! Vi bor i två stugor en bit från Sognefjellet och gör all mat själv. Att få träna i Norge är verkligen som en dröm. Det är så otroligt fint landskap vart man än vänder blicken. Vi är mitt bland höga berg och dalar, strömmande floder och vattenfall. Jag har varit på resa med familjen ett par gånger tidigare till Norge, och befunnit mig i någorlunda samma trakter som nu, men jag har aldrig varit på träningsläger i detta land eller skidat uppe på Sognefjell.

20170606_180813Här lever vi gott.20170607_09131220170607_100143

Under lägret kommer vi hinna avverka många pass skidandes på fjället samt rullsidandes upp till fjället. Ett läger på ett naturskönt område med trevliga personer, med fokus endast på träning, mat och vila. Kan det bli bättre?

På förmiddagen var vi på första skidpasset. Riktigt bra väder hade vi, ingen sol, men uppehåll, fina spår och passlig temperatur. Men jag har aldrig upplevt sådan blåst som det råder här denna dag. Det var knappt så man kom framåt i motvinden på förmiddagen, så få se om vi hålls i spåret nu på eftermiddagen när vi beger oss ut på nästa skidtur, för nu river det i ordentligt. Även att skida på hög höjd är en ny upplevelse. Sognefjell är nämligen ca 1400 meter över havet, så luften är tunnare än den man är van vid. Detta gör att pulsen lätt rusar iväg väl högt, fast man åker riktigt lugnt.

Även flera andra skidåkare och skidskyttar från olika länders landslag njuter av skidföret i Sogne denna tid på året. Så nu känner man sig som hemma! 🙂

sogne.png”Det blååser!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: