Vi rullar åpå

Lägret rullar på och vi är redan halvvägs. Vädret har i stort sett fortsatt i samma stil, med regn varje dag. Men man blir van och lär sig att klä sig ordentligt, så det gör inte desto mera. I torsdags stod ett testlopp på klassiska rullskidor på programmet. 8 km varav ca 6 km på platt och sista 2 km uppför. Detta test har funnits med på lägerprogrammet i Sogne i alla år (? I alla fall under flertal år.).

Min tränare ville att jag skulle köra loppet med ökande tempo, från låg FU1 till anaeroba tröskeln, så enligt den planen körde jag. Vi hade soligt och fint väder vid starten, men småningom mulnade det och började regna ordentligt. Som tur var jag lite ”överklädd” vid starten, vilket var skönt senare under loppet då regnet kylde ner en. Två kilometer uppför låter kanske inte så mycket, men det kändes nog! Helt okej gick träningen, jag hade ett rappt steg ända upp. Dessvärre kändes det efter ”testet”. Fram på vänster smalben tog det så himla sjukt, och jag undvek gärna att diagonala eftersom det smärtade så.

Tyvärr höll detta i sig även till nästa dag, vilket gjorde att jag avbröt den klassiska rullskidsträningen den dagen och fortsatte träningen löpandes. Det var en intervallträning, med 2-4 drag uppför i knappa 5 km. En tuff och jättekul träning, om man är i någorlunda skick, men även löpdragen blev jag tvungen att avbryta. Det är ingen vits att fortsätta en träning ifall att kroppen säger ifrån på skarpen. Risken att dra på sig en långvarig skada är uppenbar och en träning är inte värt det.

Jag misstänker skarpt att problemet orsakats av de nya skateskorna, än om det uppkom under en klassisk träning. Så det blir att ta sig en funderare på hur jag går vidare med detta.

Det ser något dystert ut nu med vad jag kan träna. Jag kan för tillfället inte löpa eller gå. På utsidan av höger ben tar det även sjukt, så skateskorna kan jag inte heller använda. Parstaka kan jag, men stakar jag länge så blir jag sjuk i armbågarna… Men…, jag får helt enkelt göra det bästa av situationen och försöka finna träningsalternativ som går. Viktigast är att jag avbelastar vänstra benet så mycket som möjligt och får det i skick. Burana, kylpåse och Voltaren är i flitig användning i nuläget!

Nu har vi viloeftermiddag och imorgon blir det nya tag. Hoppas på att kroppen tackar för vilan och chokladen jag ger den, och att benen känns bättre en ny dag.

Plogriskor i något annan längd än de där hemma…

20170608_080333

20170610_101303Omringad av detta landskap njuter man verkligen under träningen!rull 2Nonames camp jacket har varit i flitig användning under detta läger och verkligen satts i prov, och – den är vattentät till 100 %!

Ha det kjempefint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: