Lyckat läger

Ett mycket lyckat läger tar snart slut. Två träningar återstår, ett kort löppass och en längre kombiträning, sen blir det hem ljuva hem på söndagen. Men under detta läger har jag verkligen njutit till fullo och ”hem” har inte lockat överhuvudtaget.

Mitt sjuka vänstra ben, som jag nämnt allt tillräckligt många gånger, är i toppskick åter och ingenting sackar mig och min träning. Jag har med andra ord kunnat träna på bra och ta till vara på terrängen. Vuokatti med dess rullskidbana med ny beläggning och krävande backar, 1,6 km långa uppförsbacken Vuokatinvaara samt de oändliga spånbanorna och stigarna som slingrar sig fram i skogarna, gör verkligen detta ställe till ett träningsparadis. Att vi haft över 20 grader och sol så gott som alla dagar sätter pricken över i:t!

IF Femman har under de senaste åren ordnat läger här just under denna vecka, en vecka som går i skidåkarnas tecken. Det ordas Aateli race samt föreläsningar, och alla landslagsgrupper har träningsläger just här denna sommarvecka. Det rör sig mycket skidåkare längs vägarna och i skogarna med andra ord, och man stöter alltid på någon bekant under träningspasset, vilket är kul. Vårt gäng har bott på hotell Tuliketti i Sotkamo. Ett hotell i behov av grundlig renovering (det lever i en gången tid om man säger som så), men som har trevlig personal, bjuder på god mat och är bra beläget med en riktigt fin omgivning. Tio aktiva, inkluderat några ”icke-femmaniter”, plus en tränare/serviceman har tränat tillsammans och bott så gott som ensamma på hotellet denna vecka.

hdrInte riktigt hela stora Tulikettu rymdes med på bild.hdrdavEftermiddagsvila när den är som allra bäst!

Kroppen har känts bra, men idag kände jag mig för första gången under lägret seg och ur slag. Och det känns helt bra, så måste det få kännas ibland om man vill utvecklas, och speciellt i slutet av ett träningsläger!

Kommande vecka blir en återhämtande vecka hemma. Troligtvis blir det nån rofylld dag på villan och förhoppningsvis ett ordentligt styrkepass, vilket jag inte gjort på evigheter. Sen är det läger igen i form av FSS Solvalla-läger.

hdrsdr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: