Kroppen är med mig

Senaste inlägg skrev jag på väg till Solvalla. Även denna gång sitter jag i bilen, men nu på väg hemåt.

De senaste dagarna har bjudit på riktigt härliga träningsupplevelser. Solvalla ligger ju i Esbo, långt ner i landet, och man förundras alltid över hur bra och backig terräng här finns. Lättrafikleden är i hyggligt skick och fint kuperad med rejäla motlut. Det finns gott om fina spånbanor och stigar att lufsa längs och en slalombacke som ser till att få mjölksyran att spruta, allt direkt intill Solvallas idrottsanläggningar mm.

Vi har haft riktigt bra träningsväder. Temperaturen har ofta legat mellan 20-25 och solen har varit närvarande stor del av dygnen. Många roliga, tuffa och givande pass har blivit genomförda. I början av lägret gjorde vi en löpträning på bana med 15×300 m drag. Själv har jag faktiskt aldrig förut gjort riktigt den typen av träning. Men passet gick över förväntan och gav en riktigt ”good feeling”. Vi har även hunnit med en tre timmars löplänk längs stigar och spånbanor, styrketest och en timmes stavbacke på FU (fartuthållighet). Även ens skicklighet på skidor har satts på prov genom att köra skate med så hård fart som möjligt runt en utmanande slalombana, utmärkt med koner.

btyIMG_20170713_203406FSS-instagram, foto Henrik Byggmästar.

Uppgifterna angående boende och mat som jag angivit tidigare stämde inte riktigt. Vi bodde denna gång uppe på backen och åt mat i ett nybyggt hus med hotellrum och restaurang. Hur som helst så var både boendet och restaurangen samt maten som lades fram hur bra som helst. Så mätta och belåtna har vi stigit upp från matbordet efter måltiderna även under detta läger.

Årets första dopp avklarades i rätt kyligt vatten, men sköönt var det efter ett svettigt pass i ca 25 grader och solsken. Två snokar hade också sökt sig ner till vattnet, vilket inte var så popp bland de personer som fortfarande skvalpade runt i sjön. Så där fick det doppet sitt slut. 😉

hdrhdrhdrJag kan åter konstatera att kroppen börjar funka allt bättre hela tiden. Återhämtningen är kanske inte riktigt återställd ännu efter flera år av överträning. Men ser jag till att sova ordentligt länge på nätterna och har kvalitativ vila efter träningarna, återhämtar sig kroppen ändå väl. Det är härligt, och ack så viktigt, att finna trygghet i det man gör och kunna köra enligt det upplägg som känns rätt.

Nu ska jag vila lite, hitta på lite annat kul, träna igen, och nästa lördag står jag med nummerlappen på, redo för start i Jeppis Summer Ski! Det blir kul! 😀

IMG_20170711_185047.jpgFoto: Linnea Henriksson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: