Locket på

Idag var det tävlingsdag alltså… Det lämnade dessvärre ingen bra eftersmak precis. Gårdagens rullskidsträning med 10 min FU och några korta snabba drag kändes något seg och pulsen var något högre än den borde ha varit. Idag deltog jag ju i Jeppis Summer Ski i Jakobstad. Första delen var en prolog på 750 m på en Skierg, en dragmaskin. Jag har aldrig tränat på en Skierg och min teknik var helt fel. Jag stakade på som i klassiskt, men kom fram till att detta krävde en annan typ av teknik. Största problemet var ändå att jag nästan direkt fick ”locket på” i halsen. Jag fick jättesvårt att få luft och fokus lades på att bara få in luft i lungorna. En riktigt dålig prolog gjorde jag alltså och var klart sist i resultatlistan.

De tre snabbaste i prologen fick dessutom bonussekunder, så sekunderna upp till täten blev rätt många. Cirka två och en halv timme senare var det dags för jaktstart i klassisk stil, sex varv runt en 1,2 km bana. Taggad på att plocka ryggar och att göra en klart bättre prestation än förmiddagens var jag. Men även denna del gick allt för trögt, explosiviteten och de högre växlarna saknades. En mycket blek tionde plats, ca 3:20 min efter segraren blev slutresultatet. Synd, för det har känts så bra flera veckor nu och jag trodde verkligen att jag skulle göra bra ifrån mig idag. Men vädret var fint och mycket publik hejade på både under prologen och rullskidsdelen, så det var ett riktigt trevligt evenemang. Ska bolla tankar med tränaren senare ikväll och fundera över hur vi går vidare, så hoppas jag på en pigg Jennifer igen nästa helg då Botniacyklingen går av stapeln. Då ska jag ha revansch!!

cofIMG-20170722-WA0014IMG-20170722-WA0012IMG-20170722-WA0010

I veckan har jag ägnat mig åt lite porslinsmålning då vädret hållits på den molnigare och regnigare sidan. Onsdagskvällens På språng har jag i sedvanlig ordning varit dragare för (än om jag varit borta på läger rätt många onsdagar denna sommar och någon annan fått rycka in som dragare…) På Språng ger mig så mycket glädje och energi. Att få planera och dra träningar för allt ifrån nybörjare till riktigt duktiga motionslöpare är så givande och kul. Jag trivs verkligen med detta sommarjobb, så tack alla ni som är med på onsdagskvällarna! 🙂 Det har även blivit en sväng till Seinäjoki för att checka posten, ifall att några räkningar skulle ha trillat in.

IMG_20170722_155659.jpgFörsta lösglassen för sommaren (och på några år). En god apelsin-yoghurtlösglass som finns att får vid Oravais kaffestuga. Bra tröst efter dagens tävling.

En lugn kväll väntar och imorgon är det en ny dag med nya möjligheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: