Pigg igen!

Ja som rubriken lyder så är jag på g igen. Efter flera dagar då kroppen inte kändes helt utvilad och på hugget blev det ändring i planerna och två dagar helvila, to-fre. Inte blev det heller något tävlande på lördag, men jag for ändå till Norrvalla, nålade fast nummerlappen och lade iväg på cykeln med Botniacyklingens första startgrupp. Inte så kul att ta på sig tävlingsnummern och veta redan före start att man inte får tävla. Men jag ville ändå vara med och på plats då jag ändå var anmäld och startplatsen betald. Jag tänkte att det får bli en cykelutflykt i gott sällskap, om än allt ”sällskap” susar förbi, och i fint sommarväder.

sdr

Dock blev sommarvädret inte riktigt det som meteorologerna förutspått. Det var grått, blåsigt och lätt regn när starten gick kl. 9:00 på lördagsmorgonen. Under den första 1:30 h ökade regnade sakteliga. Med ösregn och ordentligt våta vägar blev man utan tvekan neddränkt från topp till tå. Jag övervägde skarpt om jag skulle ringa efter någon som skulle kunna komma efter mig och köra mig tillbaka till Norrvalla, så att jag inte skulle behöva cykla längre. Inte för att jag varken mentalt eller fysiskt inte orkade längre, utan för den uppenbara risken att dra på sig en förkylning, ”passligt” inför nästa veckas träningsläger. Men jag fortsatte att trampa i hopp om sol och till slut bröt sig solen igenom molnen, och aldrig har jag varit så tacksam för sol som då! Såå skönt med en värmande sol för en nerkyld cyklist!

Antingen väljer man att plocka fram de mindre trevliga sidorna med dagen; jag fick inte tävla och hamnade att cykla ensam hela loppet, det blåste och spöregnade, det blev vått och kallt… Eller så gör man som jag valt att göra, att se allt det positiva; jag fick vara med i Botniacyklingen och uppleva stämningen, träningen flöt på bra hela tiden, folk längs vägen hejade flitigt, det blev soligt och fint de sista kilometrarna och det var medvind längs en stor del av Larven. Jag ginade alltså och cyklade dryga 60 km istället för 106 km, som jag skulle ha gjort ifall jag tävlat. Så efter utfärden sökte jag mig i duschen, åt lunch i Norrvalla och sen for jag hem via innan jag och mina föräldrar drog iväg till villan.

Än om det blev motvilliga ändringar i denna veckas program har den fört med sig mycket gott. Jag har tillsammans med min tränare kommit fram till att jag bör äta mer ”normal” kost, i mitt fall betyder det mera snabba kolhydrater. Jag har medvetet lämnat bort bröd, pasta, ris, potatis mm till stor del, men det har troligen orsakat en viss procents bortfall av min fysiska kapacitet och sackat återhämtningen. Torsdag var en riktigt trevlig villadag i goda vänners sällskap, med god mat, bad och bastu, och mycket prat och skratt. Även helgen på villan blev kanon, med bl.a. fiskande, blåbärsplockande, paddling, kortspelande och förstås bad och bastu som sysselsättning i fint sommarväder.

hdr

 

 

 

Många abborrfileér fick vi till och flera liter blåbär hann jag plocka under helgen. Jag har även hunnit experimentera i köket genom att göra två nya kakor, varav en av dem var en choklad-smultron-joghurtkaka samt att göra grönkålschips. Passa på vet ja att prova göra chipsen nu när grönkålen är i säsong! 🙂

Idag har jag åter vilodag (Oh man!) och tidigt imorgon bitti beger jag mig åter ut i världen. En buss tar mig då upp till Muonio i finska fjällen, vilket innebär en tio timmars sittmuskelträning innan man är framme. Där kommer FSS-senior- och juniorgrupp, ÖID-juniorgruppp samt NÅID-gruppen att avverka ett åtta dagar långt läger. Mycket skidtokiga människor, roliga och brutala träningar och annat skoj – en väldigt bra kombo! (FSS = Finlands Svenska Skidförbund, ÖID = Österbottens idrottsdistrikt, NÅID = Nyland – Åbolands idrottsdistrikt)

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: