Ljuva lägerdagar

Här sitter man då och bara njuter. Njuter av att just ha avnjutit en riktigt god middag i gott sällskap efter en längre stavgångslänk i skog och mark, över mossar och fjäll.

hdrhdrhdrhdrVandring upp till Pallas med Jennie Lindvall och Julia Häger.

Vi lever riktigt fint här på Hotell Jeris i Muonio. Jag har svårt att säga hur många vi riktigt är, men kanske en femtio stycken, bestående av FSS- och ÖID-grupperna samt ett flertal ledare. (NÅID-gruppen kom alltså inte hit detta år, utan for på läger på annat håll.) Yngsta deltagarna är runt 14 år och jag är denna gång äldst (!) av de aktiva.

Dagarna och träningarna rullar på bra. Temperaturen har legat kring 15 grader, men här känns det alltid som om de ändå skulle vara snäppet varmare än termometern visar. Uppehåll har vi haft under alla träningar och en åskskur kom som tur först efter den dagens träningar.  Så riktigt bra träningsväder har vi haft med andra ord, hoppas det håller i sig.

Igår hade vi en lägertävling på klassiska rullskidor. Den fungerade som en 11 km lång fartuthållighetsträning och var endast mellan lägerdeltagarna. Skidningen fungerade helt skapligt, än om pulsen inte kom upp på max-zon och jag inte riktigt orkade kämpa på tillräckligt bra när syran kom smygande. Men det är ingen fara. Jag har inte kört någon max-träning förut i sommar, så ovan med att pressa sig till max är det svårt att riktigt ta ut sig, kroppen behöver några riktiga omgångar innan det släpper. Och denna säsong tänker jag nämligen vara som bäst i skick när det verkligen gäller, alltså vid skidsäsongens viktigaste tävlingar. Detta istället för att vara i slag redan under hösten, som läget sett ut under flera av de tidigare säsongerna. Värre är det med armbågarna som blivit sjuka nu åter… Det är bara att fortsätta med att försöka få dem i skick!

Måste bara säga att maten här på Jeris har alla gånger jag varit här på läger varit av utmärkt klass. På frukostbordet finns allt man kan önska sig (iaf allt jag vill ha), flera olika sallader och ugnsgrönsaker vid maten alltid mört kött eller vällagad fisk samt soppa vid middagen, därtill får vi efterrätt två gånger om dagen. Så siffran på vågen kommer åtminstone inte vara lägre när jag kommer hem än när jag for! 😉

Stället i sig är även riktigt fint. Även här, som på flera andra ”lägerställen”, bor vid intill en strand. Skönt att tillbringa de varma kvällarna sittandes på bryggan med vänner, där vi småpratar, lyssnar till musik och bara njuter av livet.

hdrhdrhdrhdr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: