Hem ljuva hem

Nu är jag hemkommen igen, än om det blev lite strul på vägen. På tisdagsmorgon märkte nämligen busschauffören att det var något som felade med bussen. Och eftersom Muonio är ute i mitt ingenstans ringde man efter en mekaniker från Rovaniemi, 230 km från Muonio. Enligt schemat skulle vi göra en morgonträning, komma tillbaka och packa alla saker i bussen, äta lunch och vara iväg ca 11:45-12:00. Men mekanikern kom först kl. 13 och sen väntade vi, väntade och väntade… Si så där tre timmar senare dödförklarades planen att åka hem med den bussen. Man ringde då efter en ny buss, som alla förstått att skulle komma från Kittilä, så efter ca 50 min skulle bussen vara på plats. När väl tiden gått fick vi nya uppgifter. Den nya bussen var nämligen på väg från Kolari och det skulle bli att vänta ytterligare 45 min. Då började det minst sagt gå lite på nerverna hela väntandet! Och inte nog med det. Det tog ytterligare 40 min mer än vad som sagts innan bussjäkeln äntligen kom fram till Jeris och vi fick packa väskorna i den och dra hemåt. Så kl. 17:00 åkte vi iväg, drygt fem timmar senare än menat. AArgh! Klockan var halv fyra på natten när jag äntligen fick krypa ner i sängen. Men vad kan man, hem kom vi i alla fall, efter ännu ett bussbyte i Haparanda.

hdrStavbacke i slalombacken vid Pallas.btyRörlighetsträning på bryggan i solskenet 🙂hdrWaiting…

Under lägret gjorde vi bl.a. två stavbacketräningar, 6×6 min samt 3x20x15 sek loikka uppför. Riktigt roliga och svettiga träningar med hög puls. Kul även att alla deltagare gjorde samma träning. Vi hölls rätt samlade hela träningarna igenom och hejade och peppade varandra. Det är läger när det är som bäst! Och jag kan medge att nu är jag faktiskt rätt tagen av allt tränande så dagens vila har varit riktigt skön.

Läger kan säkert låta tråkigt för flera. Vi sover, tränar, äter, sover, tränar och sover igen. Men jag gillar lägerlivet skarpt. Att få träna och umgås med ett helt gäng likasinnade, träna i krävande och fin terräng samt att få ägna sig helt åt träningen, då njuter jag och mår som allra bäst! Men att bo i en väska och att ständigt vara på resande fot är även påfrestande, så några veckor hemma nu blir nog skönt det också.

Och nu är det ju minsann bärtider, så är jag inte ut och tränar är jag i skogen och plockar skogens färgglada guld. Igår plockade jag smultron, blåbär, röda vinbär, jordgubbar och hjortron, delvis tillsammans med min far. Idag fick vi möda för plockandet, då vi avnjöt bondost med de nyplockade hjortronen – sååå ljuvligt gott!

IMG_20170810_182601.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: