Liter efter liter

Hej igen! En regnig dag som denna passar det ju bra att få till några rader på bloggen. Jag har fortsatt i samma stil som jag skrev tidigare, nämligen med att plocka bär dagarna i ända. Pappa kom helt av en slump på ett hallonställe där vi inte plockat förut, när vi var ute efter kantareller. Stället visade sig vara ett riktigt superhallonställe, så timmarna rinner snabbt iväg när jag är de och plockar. Ända som begränsar plocktiden är att bäraskarna blir fulla.

Jag njuter verkligen av att vara ute i naturen och plocka bär i allsköns ro. Dessutom konsumerar jag en hel del bär under året, så då gäller det att ligga i och plocka ifall bären ska räcka hela året runt. Största problemet nu är egentligen bara att få alla liter bär att rymmas i frysboxarna. Vi har en några här hemma, men de blir snabbt fulla… Och då har jag inte ens börjat plocka svarta vinbär ännu, de bär jag kanske till och med vill ha mest av.

Förutom att plocka bär och träna har jag faktiskt också följt med friidrotts VM i London. Herrarnas 5000 m, damernas höjdhopp, herrarnas spjuttävling samt herrarnas 4×100 m (stafetten såg jag på först i morse dock), var några delar av mästerskapet som jag följde med spänning igår kväll. För mig var Tero Pitkämäkis insats i spjutkastningen en glad överraskning igår. Och man kan ju inte annat än att beundra sådana idrottare som Mo Farah och Usain Bolt. Jag hade verkligen hoppats på att de skulle få till ett bättre avslut på sina karriärer, speciellt Bolts avslut med en skada måste ju ha känts fruktansvärt tungt. Men mycket har de i alla fall uppnått och kommer utan tvekan att bli ihågkomna som två giganter inom friidrotten.

hdrhdrhdrGlasspaus mitt i pockandet, mitt ute i skogen – hur lyxigt är inte det??

Igår kväll blev det en tur ut till restaurang Nabben i Maxmo. Vi hade först tänkt åka till villan på lördagen och åkt till Nabben med båt, men på grund av den hårda vinden slopades allt båtfarande. Men trevligt var det i alla fall att sitta ute på terrassen och avnjuta en god kebabpizza lördagskvällen till ära.

nfd

Idag började jag dagen med ett styrkepass på EasyFit Vasa. Jag gillar verkligen att styrketräna, men jag skulle gärna göra det mera. Medeltalet styrkepass per vecka denna sommar ligger till och med under ett. Det betyder förstås även att nivån inte heller förbättras, och jag som gärna skulle vilja förbättra på mina styrkeegenskaper… Men sin om tid ska det väl bli fler timmar på gymmet, än om det blir först till ett nytt år.

cof

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: