Steg i rätt riktning

I helgen blev det en tripp till Seinäjoki och lägenheten. Ursprungligen skulle jag dit för att tävla i Inov-8 Trail Running på 22 km. Men i och med att förkylningen, som ännu satt i lite, sprang jag 10 km i motionsklassen. Det blev bara en GU-träning, än om det var svårt att hålla sig inom rätta pulszoner… Sträckan gick nästan uteslutande längs stigar och över klippor, och även rätt mycket upp och ner faktiskt. Längs stigarna hamnade man att hela tiden vara på vakt för rötter och stenar, vilka dessutom var våta och hala. Jag tyckte det var en jätterolig bana, jag som älskar att löpa längs stigar. Men det var många motionslöpare framför mig som hade det svårare att ta sig fram än mig, och som bromsade i de små stupen/nerförsbackarna. Loppet började dessutom med uppförsbacke, ner från parkeringen upp längs slalombacken, men inte ända upp. Så ville man vara med i tätstriden var det att ösa på de först hundra metrarna uppför för att inte lämna efter när de smala stigarna tog vid. Nästa år vet jag alltså taktiken, ifall att jag är med igen och då förstås i tävlingsklassen!

IMG-20170819-WA0001mde

På söndan var känslan i kroppen bättre. En lätt stavgång blev snarare stavlöpning och en kort cirkelträning på det. Det kändes oförskämt lätt och så otroligt skönt att träna, så då bestämde jag mig för att sätta punkt för förkylningen och friskförklara mig.

Därpå följande dagar har träningen gått riktigt bra. Jag har bl.a. gjort en GU2 parstakningsträning, vilket brukar kännas rätt jobbigt kan jag medge. Men denna gång hittade jag ett härligt flyt och tiden bara flög iväg. Även veckans styrkepass gav positiva signaler. Äntligen fick jag sätta lite större vikter på skivstången, så ett litet steg framåt har jag i alla fall tagit.

I övriga har jag masserat rätt flitigt den sista tiden (tackar för att det finns kunder) och varit på kalas. Det var min krutfarmor som fyllde 91 år. En förebild för både ung som gammal, med positiv inställning, mycket sisu samt är väldigt med och up-to-date trots sin ålder. På kalaset bjöds det på morotskaka från café Raawka. En riktigt god, smakrik och fuktig kaka, som jag gott kan rekommendera er att smaka. Idag har jag åter varit till Seinäjoki en vända. Denna gång i skoltecken. Jag var med på ett idrottsevenemang för funktionshindrade där vi fysioterapeutstuderande fick hjälpa till. Som nästa för dagen blir det På Språng, näst sista gången för året innan detta års upplaga är förbi.

IMG_20170821_102428_2.jpgOch har man inte bättre för sig så kan man ju alltid pyssla lite som avkoppling. 🙂

Fortsatt trevlig vecka till alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: