Villaavslutning

Igår var det ju lördag och villaavslutning. Enligt tradition brukar familjen åka till villan i Oravais och fira avslutningen med släkten. Som vanligt är det rätt mycket folk och personer i alla åldrar, yngst i villan igår var lilla Tuva på endast två veckor, som samlas där och har det trevligt tillsammans. Som alltid fanns det mycket mat på bordet. I år blev det grillad lax med sås, nypotatis, sallad, italiensk sallad, ugnsgrönsaker och efterrätt, och alltihop var mycket välsmakande. Några raketer brukar vi även alltid skuta upp när mörkret dragit in, men på grund av den hårda blåsten fick raketerna ligga kvar denna gång i väntan på nyår istället. Fast det heter villaavslutning behöver det ju ändå inte vara sista gången man är till villan, men jag har en känsla av att det kan dröja ett bra tag innan jag åker till villan nästa gång…

hdrhdrhdrhdr

Dagen innan hade jag bakat två kakor, inspirerad på att testa baka något nytt. Det blev en morotskaka med färskost-citronfrosting och en blomkåls-chokladkaka. Recepten hade jag hittat på nätet (och jag avvek inte så mycket från recepten denna gång). Båda kakorna blev riktigt goda. Jag kommer absolut att göra dem fler gånger, men då ska jag göra några små justeringar på morotskakan, så den blir ännu mera utsökt. 😉 Att baka med blomkål var för övrigt helt super! Kakan innehöll inget mjöl, förutom lite kokos, och den blev ljuvligt saftig. Så blomkål i baket löns att testa! Inte minst idag, efter tre timmars träning, smakade chokladkakan helt underbart!

nfdnfd

Förutom att baka har jag även sömmat till ett nytt kuddfodral. Jag vill få in en till, varm färg i lägenheten i Seinäjoki, vilket jag vill plock upp i olika inredningsdetaljer. Lägenheten går i svart, grått vitt och koppar, men nu ska jag även försöka få in lite roséfärg. Från Eurokangas hittade jag tyget till kuddfodralet, vilket jag även tänkt använda till tavelmotiv. Inredning är ett av mina stora intressen och jag tycker om att studera inredningen i hus, se på inredningsbilder på nätet samt fantisera om hur man skulle kunna ha det i sitt framtida hus. Bäst är det ju att få fantisera fritt, utan att behöva ta i beaktande den ekonomiska delen. 😉

I veckan var jag ut med ”Hollandstjejen” Sofie Lövdal på lunch i Vasa. Första gången jag var till Raawka på mat och det var en positiv upplevelse. Stället var mysigt och maten god. En sallad blir ju enkelt rätt torr, men deras sallad led inte av det symptomet, bl.a. tack vare en vegansk majonnäs. In och testa!

hdrhdrhdr

I träningsväg har jag bl.a. varit ut i mossen på mosatramp. Det har nog börjat bli rätt kallt i mossvattnet redan, så riktigt många fler träningar där vill jag nog inte göra. Veckans träning i mossen passade jag dock på att njuta av till fullo. Det har annars gått bra med tränandet denna vecka, jag har funnit ett bra flyt i träningarna och humöret är på topp. Men högra vaden sade till efter mosträningen, så för tillfället går inte löpning. Men med rätt åtgärder nu på direkten så ska nog detta snart gå över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: