Sista sommararbetsdagen

Idag är det dags för årets sista På Språng träning, alltså blir det även sista dagen i sommararbete för min del. Det har, precis som förra året, varit mycket givande och roligt att dra träningar för alla ivriga deltagare. Arbetet ger inte så många timmar och inte så stor lön i och med att det bara är fråga om en och en halv timmes ledd träning en gång i veckan. Men för en seriöst satsande idrottare som mig, som ofta är på resande fot och som ofta tränar två gånger om dagen, så är det ett rätt passande sommararbete. Dessutom är det ju ett arbete inom det område jag vill arbeta inom även i framtiden. På Språng avslutas egentligen först nästa veckas onsdag, med den s.k. Hemliga resan. Hela På Språng gänget åker då med buss mot hemlig ort. Bussen släpper av folk längs vägen, så man får själv välja hur långt man vill springa, allt från 1 km till ca 12-13 km. Sen springer man på i egen takt längs den utmärkta rutten. Väl framme hoppar man i duschen före alla samlas vid slutmålet, en restaurang, och avnjuter en trerättersmiddag. Ett riktigt fint och trevligt avslut på säsongen. Jag deltog i resan förra året, men i år har jag tyvärr inte möjlighet att delta p.g.a. skola i Seinäjoki.

Den sjuka högra vaden har jag arbetat flitigt med genom att stretcha, foam rolla och massera. Jag har dock inte ännu sprungit eller gjort någon stavgångsträning sedan helgen, men ikväll på På Språng får jag se hur det går att springa. Förhoppningsvis har jag fått vaden tillräckligt uppmjukad för att löpningen skall funka smärtfritt.

hdrnfdTänkte att man kanske skulle kunna göra något av rönnbär… Läste i Vasabladet att bären tydligen är rika på C-vitamin och ogiftiga, vilket är fördelaktigt ifall man tänkt äta dem. Så nu har jag en rös bär på torkning, så får jag se vad det blir av dem senare.

Och så kan jag glatt meddela att jag har blivit en samarbetspartner rikare. Hotel Vallonia i Korsholm meddelade nämligen nyligen att de kommer att stöda mig i min satsning. Jag har flera gånger ätit mat vid Vallonia och när min pappa fyllde 50 år ordnade vi firandet där. De har nyligen byggt ut och renoverat stället, och personligen tycker jag stället är snyggt. Maten har alla gånger smakar gott och det finns alltid ett härligt salladsbord att hugga in på. Vallonia är en del av Best Western Hotel koncernen, dit även Hotel Astor, Hotel Red & Green samt Hotel Kurikka hör.

IMG_2022_k.jpgBild: http://www.vallonia.fi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: