Skolan kallar

De senaste dagarna har inte gott särskilt bra i träningsväg. Återhämtningen har funkat dåligt och kroppen har varit seg och trött. Jag har även varit så där riktigt lite småirriterad i halsen mellan varven och funderat om en förkylning är på gång. Jag har flera gånger förr lidit av samma sak. Man går runt med ”nånting” i halsen vecka ut och vecka in. Man vet inte om man ska vila, träna lätt eller köra på helt som vanligt. Till sist vet man inte om det faktiskt är något eller om man bara inbillar sig. Jobbigt!

På lördagen fick jag äntligen göra ordentligt hårda drag. Och om jag inte längtat på denna dag! 4 minuters drag på anaeroba gränsen (= just under maxuthållighet) på klassiska rullskidor stod det i träningsprogrammet. Men andningen funkade inte och kroppen var inte alls med på noterna. Känslan i musklerna kan förliknas med då man suger ut all luft ur en luftfylld plastpåse. Påsen skrynklar ihop och blir till ingenting, lite samma känsla hade jag i musklerna under dragen. Det blev ingen lyckad träning med andra ord.

Istället för maxstyrka på eftermiddagen blev det en fridfull septemberdag i skären. Bättre återhämtning kan man knappast få. Vid villan kan man bara ströva omkring, plocka i sig något blåbär, hallon och lingon allt emellanåt och lyssna till rogivande vattenskvalp sittandes på en sten eller liggandes på terrassen. Söndagen blev en vilodag, vilket passade bra med tanke på att jag sov över på villan och skulle ha packat väskorna och bilen för att styra iväg till Seinäjoki mot kvällen.

IMG_20170902_171204.jpgHur lyxigt är det inte med hemmagjord pizza ute i skären? Mums!

IMG_20170902_191120.jpgIngen fiskelycka när vi använde kastspö, med desto mer lyckat med att lägga ut nät.hdrsdr

Nu blir det att ta dag för dag och se åt vilket håll det barkar. I nuläget blir det ytterst lätt träning. Men nånting positivt kan jag ändå finna, nämligen att vaden blivit bättre, och kanske till och med bra! Jag kände i.a.f. inget i vaden under dagens stavgång och -löpning, och jag hoppas, hoppas, hoppas att den känns lika bra imorgon. Jag får väl bara konstatera att vila lönas. Vila, tillräckligt avlastande träningsformer och ihärdig behandling av problemmuskulaturen ger resultat.  I många fall måste bara våga vila ordentligt!

Nu befinner jag mig alltså i Seinäjoki, med första skoldagen för läsåret avklarad. Känns helt skönt att börja på igen. Sommarlovet har varit långt och avkopplande, och jag har hunnit med en hel del. Laddad och motiverad tar jag nu åter itu med skolan. Men precis som förra läsåret är skidåkningen prio ett, vilket betyder att skolangången kan hamna att rätta sig en del efter idrottandet.

Bara dagens skoltimmar och träning var gjorda, åkte jag hem till mig och lagade middag. Jag har för vana att krydda maten rätt starkt och idag lyckades jag verkligen. Näsduken hölls i ena handen och gaffeln i andra, och hade jag haft en till hand hade den hållit i handduken. Så luftvägarna borde vara väl öppnade nu och man tycker ju att ingen förkylning borde ha en chans med den kryddstarka genomkörare jag gav kroppen idag.

Sen har jag städat och fixat i lägenheten. Balkongen har jag börjat piffa upp och så har jag ändrat lite på inredningen med de inredningsdetaljer jag gjort i ordning under lovet mm. Det behöver inte alltid vara så stora förändringar för att man ska känna att rummet/lägenheten fått nytt liv.

hdrhdrhdr

Ursäkta för fotobomben, ifall att det blev jobbigt att bläddra genom. Jag kunde bara inte låta bli att lägga upp en några kort jag tog en otroligt fin morgon när dimman låg längs marken och solen smög fram, samt kort tagna från helgen på villan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: