Kära mosse

Ja men nu är väl ändå förkylningen över. Så har jag i alla fall intalat mig, så nu kör jag på för fullt igen. Det är verkligen kul att kunna träna mer på allvar igen. Efter flera lättsamma dagar körde jag torsdagens rullskidsträning med snäppet högre fart. Som jag njöt, leendet var stort när jag drog på! 😀 Idag drog jag istället ut på mossen. Härliga, härliga mossträning. Den typen av träning ger mig något extra, en riktig boost. Och jag tänker inte säga igen att det eventuellt var sista gången för i år, för det är inte alls säkert. Det låter på min tränare som att det är först när mossen blivit till is som man inte längre kör mosatramp. Så få se hur långt in på vintern jag traskar på in mossen…

hdrDen perfekta planen – vattentäta byxor, plastpåsar över fötterna och upp över vaderna, förslutna med silvertejp för att hållas torr och varm…hdr… Men det höll inte hela vägen. Med plastpåsen fylld med mosse kändes det som om jag skitit på mig i höger byxben när jag vandrade iväg hemåt…bdrMen fram med fighting face och hornen bara!hdr

Superglad blev jag även när jag äntligen fick ordnat en praktikplats till hösten. Jag har sökt i flera månader och på flera håll i landet, men det har visat sig vara förvånansvärt svårt att få en praktikplats denna gång. Först har jag ring till ställena, men då ingen svarar har jag skickat meddelande per e-post. Då jag väl fått svar på e-posten står det att de redan lovat praktikplats år någon annan eller att de inte tar emot studerande för tillfället. Men nu hittade jag alltså plats och det blev i Seinäjoki. Det är hos en ensam privatföretagare, men mottagningen finns i anslutning till ett gym där flera andra fysioterapeuter, pt:ar och kostrådgivare arbetar. En trevlig överraskning var att fysioterapeuten är min tidigare lärare från då jag studerade till pt i Kauhajoki. Hon är en riktigt härlig typ och hon påstod att hon har mycket idrottare som klienter. Så jag ser riktigt fram emot kommande praktik, den kan inte annat än bli super!

Första frosten kom även i veckan, i alla fall första frosten jag märkt av. Då kan man väl ändå säga att hösten officiellt är här! Blir väl att ta med dunjackan till Seinäjoki nästa gång jag åker, för att cykla till skolan på mornarna blir annars en kylig tur.

På måndag är det läger på agendan igen. Blir kul att träffa (skid)kompisarna igen, och extra roligt är att även ÖID-seniorgrupp, utöver FSS-seniorerna och -juniorerna, deltar i detta läger. Men troligen blir vi ändå rätt få seniorer, eftersom folket är vitt utspritt nu när skolorna börjat och alla inte har möjlighet att delta därav. Men jag gjorde i alla fall klart för mina lärare att jag drar iväg på läger och där med punkt! Som ”straff” blir det några extra inlämningsuppgifter och någon extra fråga i kommande prov. För ovanlighetens blir det läger nära hem, nämligen i kära Vörå vid Norrvalla. Varför vi har läger där beror på att den mycket efterlängtade rullskidsbanan nu är färdig. Jag har inte ännu hunnit testa banan, men det ska bli riktigt kul att få träna där, på ny asfalt och i tuffa motlut. Lägret håller på till fredag och bl.a. 3000 m löptest och styrketest står på programmet.

nfd

Igår var jag på bakhumör och svepade ihop bananbröd, granola och kesobollar. Allting så underbart gott, och sånt som gör gott för både kropp och själ! Till dagens tortillamiddag testade jag på att göra blomkålstortillabröd. Hur bra som helst! Riktigt fina bröd blev det, var gott och gick relativt snabbt att göra. Blir absolut fler blomkålstortillor för min del!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: