Halloj från Norrvalla!

Jag kan ju börja med att rätta till mitt tidigare inlägg angående deltagare på detta läger som hålls i Vörå. Denna gång är det nämligen läger endast för seniorgrupperna, inte för juniorerna, vilka har eget läger vid ett senare tillfälle och på annan ort. Vi är fem stycken tjejer på plats, fler än jag hade väntat mig, och en kille. Ett härligt, glatt gäng, som stöttar och peppar varandra i både vått och torrt.

Dagarna flyger som vanligt iväg ruskigt fort, men de fylls även med flera härliga stunder. Vi lever lägerlivet – vi tränar, äter och sover i ständig repris, och umgås även lite där mellan, utöver under träningspassen. Dessutom har vi alla en del skolarbete att sköta under de lediga stunderna, så energin för dagen förbrukas lätt. Som tur bjuder Elsas kök här på Norrvalla på supergod mat varje dag. Restaurangen har nyligen fått en ny kock, dock är hen endast tillfälligt förrän den ”riktiga” kocken intar köket. Maten är varierande, smakrik och salladerna faller mig helt i smaken. Vi har med andra ord energipåfyllningen under kontroll.

Fylld med energi har vi rullat iväg till rullskidbanan vid Vörå skidcentrum, eller Aktia Roller Ski Center, som det nu heter. Banan består av två loopar och är sammanlagt 3,5 km lång. Den går till stora delar längs det gamla skidspåret, men de har även byggt en ny brant backe, som går upp bredvid slalombacken. Rullskidsbanan bjuder på riktigt fina, krävande motlut och den nybyggda backen har även en betydande längd. Nerförslöporna är ändå inget att rädas för, om än farten kan stiga till ca 50 km/h, för inga svåra kurvor följer.

hdrrs

Rullskidbanan är något som nog alla österbottniska skidåkare länge drömt om och längtat att skulle bli klar när bygget väl körde igång. Banan är av yttersta klass och man kan inget mer önska. Branta och långa backar är en ständig bristvara när man färdas längs de Österbottniska landsvägarna, men skidandes längs rullskidsbanan får man garanterat träna alla växlar och kan lätt lyfta upp pulsen till höga höjer. Banan hålls även välsopad, vilket verkligen är viktigt speciellt under hösten. Våta löv och jord är som is under rullskidshjulen, och något som försvårar träningen på hösten. Så att kunna skida på en relativt lövfri rullskidsbana är bara det guldvärt.

Så till träningarna. Vi har alltså avverkat ett som annat pass på rullskidsbanan, förstås. Det första jag gjorde när jag kom upp på banan var att stritta omkull. Högra armbågen och handen fick en smäll, och korken på drickabältet trycktes in så att all dricka vällde ut över asfalten. Det blev ett snedsteg kan vi säga, men det ledde som tur inte till några allvarligare men. Och med det fallet avklarat så har jag hållit mig på fötterna sedan dess. 2:ans växel i skate (med annat ord singer, vilken man använder främst uppför) har vi passat på att träna genom att köra uppför den värsta lite extra många gånger. Det kändes i benen idag kan jag säga, lagom till lägertävling. Träningstävlingen genomfördes i fri sril och skidandes två varv runt banan, alltså 7 km. Även alla skidåkare från idrottsgymnasiet deltog. Det blev en hårdare träning och roligt var det, mer behöver vi inte säga.

hdrrs2hdr

Lägret började i alla fall med 3000 m test på bana och där förbättrade jag tiden från i våras med knappa 10 sekunder. Lite väl ivrigt lade jag iväg och klockades på 3:32 min efter första kilometern, vilket min fysiska nivå inte riktigt räckte till för att hålla ända ut. Målet var att komma under 11 min, men den nöten får jag knäcka en annan gång. En del små framsteg gjorde på styrketestet, så testen visar ju i alla fall på en stigande kurva.

Vi fortsätter det flitiga tränandet imorgon och på fredag, förrän det är dags att styra kosan hemåt. Kom ut och testa rullskidsbanan i fall av intresse, eller bara ströva längs spånbanan, som även går längs de asfalterade delarna och se på när eliten susar iväg. 😉

hdr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: