Fullt upp

Tillbaka i skolan och Seinäjoki nu då åter. Ett lyckat träningsläger avslutades på fredagen och riktigt nöjd med de genomförda träningarna körde jag hem. Tekniken i både klassiskt och skate verkar faktiskt ha gått framåt, vilket gläder när man ändå arbetar med tekniken under varenda eviga rullskidspass, och har gjort det i några års tid… Jag måste igen säga, att rullskidbanan är så otroligt uppskattad, och det tror jag nog att alla skidåkare håller med om. Det är obeskrivligt värdefullt att kunna genomföra kvalitativa rullskidsträningar hela våren, sommaren och hösten – att kunna träna så grenspecifikt som möjligt. Nu behöver man inte åka långt till andra orter för att kunna rullskida i backig terräng. Så ett riktigt stort TACK till varenda knutte som på något vis varit med och fört projektet framåt!

hdrsdrIMG_20170914_161900_1

Skolan har kört igång riktigt på allvar, vilket den gjorde redan första skoldagen, så nu vet man minst sagt vad man ska göra om dagarna. Skola, träning, mat och vila är det ända man behöver lägga tankarna på. Bloggen är alltså inte högsta prioritet, så det kan bli några dagar mellan uppdateringarna, men jag hoppas på förståelse från er läsare. Idag har vi självstudiedag och då lade jag självklart inte på väckarklockan. Efter dryga tio och en halv timmes sömn tyckte jag att nu får det väl ändå räcka, om än jag kunnat sova en stund till. Att ha fullt upp om dagarna tar på!

Innan skolan började hade jag tänkt att detta år kanske jag ändå hålls i Seinäjoki även över de flesta helgerna. Men…, nu när rullskidsbanan i Vörå är klar, så lockar det väldigt mycket hem när helgen väl kommer. Så det blir väl som förra året, att på helgerna åker jag hemhem.

mdecofLite ändringar i inredningen – någon ny kudde, nytt tavelmotiv och nytt bord (som jag länge velat ha, och som satt som pricken på i:t!). Mina kära krukväxter har nu även flyttat med mig till lägenheten. Än så länge är det bara några futtiga basilikaväxter (på bilden) och mynta, men till en ny vår ska samlingen utökas.

Bärplockandet ser ut att aldrig få något slut. Efter att ha plockat blåbär, hallon, hjortron, röda och svarta vinbär, rönnbär och lingon, så finns det ännu (kanske) tranbär och aroniabär att plocka. Men sen får det allt räcka! Frysboxarna blev överfulla för länge sen, så det blir snarare att satsa på att börja gnaga av bärförråden. I helgen testade jag på att torka både rönnbär och lingon i min nya frukt- och grönsakstork. Tänkte även torka tranbär, ifall att jag hittar något bär att plocka. Bären tänkte jag sen använde i bakningen, får se vad det blir till.

mdenfdnfdIsället för att köpa nya burkar till mina superbär och egna mysli, har jag återanvänt glasburkar. Locken har jag spraymålat och texten har jag klottat dit med vanlig målfärg.

Ha det bra och njut av hösten fina läsare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: