Hjärnan går på högvarv

Som jag tidigare nämnt, så har skolan tagit en ordentlig rivstart. Och mer läxor och olika grupparbeten mm kommer ständigt. Hur mycket det än må vara i skolan, så håller jag ännu fast vid att inte ta någon stress över skolan. Men att stänga av tankarna och låta hjärnan lämna skolan helt är desto svårare. Som säkert många andra funkar det inte speciellt bra att sitta med skolarbeten in i de sista minuterna innan jag går och lägger mig. Ändå har jag gjort just det, då tiden annars inte räcker till för skolarbeten och provläsning. Detta har gjort det extra svårt att stänga av och att få tag i sömnen på kvällarna.

Då sömnen blivit lidande har med andra ord även återhämtningen blivit nedsatt. I lördags, när det var dags för rullskidning och hårda drag, hade jag inget hellre velat än att stänga ögonen och sova, i alla fall försöka sova. Med facit i hand var det nog fel val att gnaga av sömtimmarna och åka iväg till Vörå på morgonen, tillräckligt tidigt för att hinna träna färdigt innan banan stängdes av för rullskidåkarna. Känslan var ju som den var, och dragen gick ju som dom gick.

Efter träningen for jag i alla fall till min mommo och moffa, som bor nära spåret, på lunch. Och inget mindre än min favoriträtt, ugnslax, blev det till mat. Den laxen räddade dagen, tack mommo! Rullskidsbanan hade ju officiell öppning på lördag, i fall ni inte visste det. Mellan kl. 11-13 fick de som ville promenera runt på banan, och då fick man alltså inte skida där, och efteråt var det öppningstal och bandklippning. Jag var en stund och hörde på talen, men kände att en middagsvila var mer lockande, så jag åkte hemåt innan öppningen var helt avklarad. Det var i alla fall mycket folk som tagit sig dit och en som annan hann man byta några ord med, så det var ju trevligt.

cofcofMommo var ju så snäll att hon skickade med mig hem den bit lax som lämnade. Batat hade jag redan införskaffa. Då vore det ju dumt att inte utnyttja läget och göra något riktigt dundergott! Så jag testade på att göra en laxpizza på batatbotten, med creme fraiche, lax och picklad rödlök som topping. Himlen! ❤

Idag blev det två timmar stavgång i skogen. Äntligen kunde jag bara låta tankarna sväva fritt och inte ägna en minsta tanke åt skolan. Såå skönt och så välbehövligt! Nu känner jag mig som ny, fridfull i själen och redo att ta mig an en ny vecka. Och jag hoppas jag finner en lösning på hur jag får stängt av tankarna även kommande nätter, så att de blir återhämtande och energiboostande.

IMG_20170924_131826.jpgSer ni? Glad och lugn som en filbunke bara jag får ströva i skogen.cofhdrhdr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: