Feeling good

Testresultaten från förra veckans mattest droppade ner i e-postlådan för någon dag sen. Och resultaten var väl ändå en liten lättnad, om man säger som så. På flera sätt hade jag faktiskt gått framåt. Den aeroba zonen hade klart förbättrats, med lägre puls och syror än förut vid samma belastning. Under träningssäsongen har fokus legat på att förbättra den aeroba prestationsförmågan. Jag har byggt på grunden så att säga, för att senare kunna träna tillräckligt hårt och förbättra den anaeroba delen. Så testresultatet är ett bra bevis på att träningen lyckats! Nu jobbar jag glatt vidare.

sdr

En av veckans regniga dagar gjorde jag en rullskidsträning i sällskap av Kalle. Skate och snabbkraft stod på programmet. Jag hade såå kul och fick så otroligt bra tekniktips. Det var knappt att jag märkte att det ösregnade. Att kunna ha flera tränare som följer med på olika tränare, i mitt fall min egna tränare Kalle och FSS-tränarna, som är med på läger och tävlingar, tycker jag är super. Olika tränare ser olika saker i ens utförande och ger tekniktips på olika sätt. Ibland går kanske inte feedbacken riktigt hem, medan det andra gånger tänds en lampa tack vare tipsen.

Dessutom gick snabbhetsträningen helt bra. Tekniken var skaplig och frekvensen bättre än i många fall. Även att få fin feedback av tränaren värmde. Man är ju själv alltid så självkritisk och när man tränar allt som oftast ensam, så är det svårt att säga i vilket skick man är. Men säger tränaren att det ser bra ut, så är det bara att tro på det och känna sig nöjd och lycklig! 😉

I min matlagning använder jag mycket grönsaker och frukt i säsong. Så i veckan passade jag på att laga något nytt med grönkål. Jag tyckte att en vegetarisk paj kanske inte skulle vara så dumt, men hittade inget recept som jag fastnade för, så det blev en egen variant. En havre-kvargbotten, fylld med fräst grönkål, fetaost och äggstanning –  det låter väl inte allt för tokigt? Det var helt DUNDERGOTT kan jag säga! ❤ Så känner ni er hågade på att göra en grönkålspaj, checka in receptet nedan!

nfdBotten:
25 g smält smör
1 dl kvarg
3,5 dl havregryn
1 ägg
salt

Fyllning:
1,5 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
200 g grönkål
salt
200 g fetaost
3 ägg
3 dl mjölk

Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en pajform. Nagga och skjutsa in i ugnen; 200° C, 10-15 min. Fräs under tiden lök och grönkål i olja, tills de fått passligt mjuk konsistens. Salta lätt. Rör samman ägg och mjölk.
Häll först i grönkålen i skalet, lägg i fetaosten och häll sen i äggstanningen. In i ugnen mad härligheten i ytterligare 25-30 min, innan du hugger in och avnjuter det hela!

nfdServerat med ugnsrotsaker; zucchini, pumpa, batat och röd paprika, kan det inte annat än bli succé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: