XC-skiing <3

Nu är jag hemkommen från Jämi. Det var ett bra val att åka till Jämi över höstlovet även detta år. Dagarna i fyra har varit givande och roliga. Vi (jag, Elin, Linnea x2) bodde med några skidåkare från Närpes Kraft skidförening. En av föräldrarna i stugan hade tagit på sig uppdraget att stå för matinförskaffningen och matlagningen. Vi blev minst sagt bortskämda med hypergod mat från morgon till kväll och största utmaningen vid matbordet var att inte föräta sig av den goda maten. Så stort tack till Janne Halonen som skötte kockandet helt suveränt, samt till de andra förändrar som stod vid spisen. Tack även till Närpes Kraft för att vi femmaniter fick inkvartera oss med er!

mdesdrcofcofsdr

Under de gångna lägerdagarna har fokus legat främsta på att nöta spåret i skidtunneln. Jag har samlar skidkilometrar och tränat teknik, i strävan att hitta snökänsla och flyt i åkningen. Trots att man åkt rullskidor hela sommaren och hösten, är det inte riktigt samma sak som att åka med närmare två meters skidor på snö. Men skidningen har känts riktigt bra, så jag ser ljust framemot nästa helgs säsongsstart med Suomen-cup i Vuokatti. Litet folk har det varit i tunneln. Vilket varit bra för oss som skidat i tunneln, eftersom det då är lättare att slippa fram och köra i egen fart.

Ett pass gjorde jag i form av stavbacke, tillsammans med Linnea Halonen och Elin. Jag loikkade uppför en drygt 700 m lång backe flera gånger med stegrande fart. Superkul och endorfinkickande träning, en träning som brukar höra till lägret i Jämi.

sdrcofsdr

Det blev ett lyckat läger med andra ord. ÄLSKAR skidning, så fast tunneln är endast 625 m lång en väg, så har det varit hur kul som helst att snurra på i tunneln varv efter varv. Och då man har någon att skida med flyger ju tiden i väg riktigt fort. Nu blir det några lugnare dagar träningsmässigt och desto intensivare dagar skolmässigt, innan det bär av till Vuokatti. Längtar!! 😀

img_20171021_084120.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: