Nu bär det av!

Nu bär det snart av norrut. Suomen-cup står alltså på tur och den första skidtävlingen för säsongen. Jag är riktigt ivrig på att få ställa mig på skidorna igen, efter en veckas paus, och ge mig ut och kriga. Mina antal skidpass är ju nog i det minsta laget för att ställa upp och tävla, och flera av mina medtävlanden har stått på skidor betydligt mer än jag hittills i år. Men det gör jag ingen grej av. Jag känner mig i bra form och skidningen funkade bra i Jämi, så jag känner inte att jag är i underläge på något vis.

Och nu har vi ju fått snö även här i Österbotten, hur härligt är inte det?? Blev så glad igår när jag skulle ut på morgonlänk och hela världen var täckt av skinande vit snö. För egen del skulle snön gärna få lämna kvar och få snö mer, så att man skulle kunna börja skida också. Tyvärr kommer det nog inte bli så, men får ju i alla fall hoppas på att snön snart kommer för att stanna, LÄÄÄNGE.

mdemdeFull höst med lövtäckta vägar ena morgonen…

mde…och full vinter dagen därpå.

I och med Vuokatti börjar även raljansen med vägnötande. Under vinterhalvåret blir det alltid flera tusen kilometer och många timmar längs vägarna. Bara under denna helg samlar vi ihop ca 800 km. Som tur behöver jag inte köra själv, utan kära far sitter vid ratten. Och många korta pauser blir det längs vägen till Vuokatti för att få röra på sig, så att inte benen sover imorgon då jag ska skida. Efter helgen blir det provvecka (och samtidigt sista veckan i skolan för året), sen kommer jag hem och firar min bror som fyller denna helg. Nästa dag åker jag åter söderut för två veckor i Muonio på träningsläger, samt tävlingar i Olos och i Rovaniemi. En vecka hinner jag spenderar i Seinäjoki på min praktikplats, förrän det åter bär av till fjällen, då till Ylläs. Programmet är med andra ord spikat, och fullt av skoj. Nu börjar det riktigt roliga!!

Ni kan följa tävlingarna från Yle 2 under helgen, om ni inte är på plats! Och håll tummarna för mig och de andra femmaniterna!

IMG_20171022_133908.jpgVisst firas det Halloween i helgen? Ser i alla fall så ut i butikerna. Själv har jag firat sista helgen i oktober med Suomen-cup de senaste åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: