Skidparadiset

Efter tio timmars bilsittande är vi nu framme i skidparadiset, Muonio/Olos! Det var bra väder och före längs vägarna, så bilresan gick bra, om än konterna i sätet blev påtagliga på slutet. Vi bor som vanligt i Muonio i hotell Jeris och skidar i Olos. Kvällens före var så bra skidföret kan vara; två grader på minus, stabila spår och lätt före. Får det vara sånt före under de två veckor vi är här, så blir det svårt att slita sig när träningen ska avslutas och bilen styr mot hotellet. Men det är ju det minsta problemet man kan ha!

Det finns en del snö här, inte så mycket, men så pass att man kört upp spåret mellan Olos och Muonio, så vi borde kunna skida mellan spåret och hotell, vilket är super. Skidspåret i Olos är rätt tungt, så att skida långlänkar där vill bli lite för belastande. Hoppas på att de även kört upp spåret runt berget i Olos, så kan man skida runt en nio kilometers slinga i lite lättare terräng även där. (Nu behöver ni ju ändå inte tro att jag kommit ända hit bara för att lalla runt på de lättaste och plattaste spåren. Jag kommer utan tvivel avverka måånga kilometer längs Olos tävlingsspår!) Nu ska det skidas, och nu ska det njutas! ❤

IMG_20171103_192725.jpgBjöds på denna fina skapelse när vi var och firade min bror igår. Han kan han!

Den gångna veckan var ju en något intensiv vecka med fyra prov. Men nu är de alla avklarade, och känslan är bra. Vitsorden borde bli i den bättre änden, så nu behöver jag inte fundera över de proven mera. efter sista provet fick jag önska mina klasskamrater god jul, för nu blir det praktik, och läger, resten av läsåret.

Och har ni märkt, nu är det äntligen persimontider!!! Den underbara frukten persimon/sharon/kaki (kärt barn har många namn!) hör absolut till en av mina favoriter i fruktriket, med sin saftighet och söta smak. Så nu ska det frossas i persimon! (Obs! Löns att testa ha den i salladen, om ni inte testat det!)

IMG_20171104_212059.jpg

Jag återkommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: