Lägerliv

Uppe i fjällen har vi det bra! Vi skidar, äter och sover, och lever i vår egen lilla värld. Från och med lördagen har vi varit ca ett dussin personer här vid Jeris, men nu har det börjat droppa in mer folk. Det riktigt stora lasset, med juniorer, kommer upp på lördagen. Sammanlagt kommer vi vara ca 80 FSS-skidåkare och -tränare som rör sig här i Muonio och Olos under de två lägerveckorna. Även i skidspåret blir vi allt fler. Det har kanske inte rört sig fullt så mycket folk i Olosspåret som tidigare år, men folkmängden har sakteliga ökat med helgen och Oloksen Tykkikisat på intågande. Och som vanligt är det skidåkare från alla möjliga länder, bl.a. Norge, Lettland, Estland, Kanada, Japan, Ukraina, Kazakstan… The list goes on.

IMG_20171106_163037.jpgmde

Vädret här varierar något, men har varit riktigt bra för träning. Kvicksilvret har legat mellan -8 till 0 grader och idag är andra dagen under lägret som det dalar ner snö från himlen. I år har det även hunnit komma så pass mycket snö, att spåret runt berget i Olos är öppet, och även spåret mellan Olos och Jeris. Så vi har minsann spår att skida på! Under november-december lägren har vi sällan haft lätt skidföre och dagar med både sol och mild temperatur, vilket brukar höra mer till de fina vårvinterdagarna. Men tisdagen var en sån dag då man bara ville stanna tiden. Minus två garder, skarpa, nyuppkörda skidspår och sol + skidsällskap – allt så perfekt som det bara kan bli. Helt underbart! Dagar och träningar som de kan man inte annat än älska livet, naturen och skidåkningen.

btycof

Så ivrig som man är, så har jag även denna gång skidat lite för hårt i början av lägret, vilket straffat sig. Jag har inte varit tillräckligt noga med att hålla pulsen så låg som det varit menat, utan hela tiden lagat lite i överkant. Redan i tisdags märkte jag under förmiddagspasset att pulsen var högre än den borde i förhållande till belastningen, och igår och idag var det ännu tydligare. Om det är något jag lärt mig under de gångna åren, så är det att det löns att reagera på kroppens signaler så fort som möjligt. Så som svar på kroppens motreaktion blev bara ett träningspass både igår och idag. Jag hamnar även att än en gång inse att under träningslägen är det nästan ett måste att ta en powernap, eller i alla fall en vilostund i vågrät ställning, under eftermiddagarna, för att få tillräckligt med återhämtning. Så det lär jag väl göra de kommande dagar. Jag ska även se till att vara noga med att hålla pulsen på tillräckligt låg nivå kommande pass, så är nog vågen snart upprätt igen.

Dock blev det allt annat än träning låg puls idag, när jag tränade teknik med Kalle. En mycket givande träning med tanke på alla tekniktips jag fick, men kanske inte det bästa med tanke på belastningen. Men nästa träning ska jag skida lugnt! 😉

På lördag har jag tänkt ställa mig på startlinjen igen, då för att skida 5 km klassiskt. Motståndet och spåret kommer jag i alla fall inte att kunna klaga på, så det är bara att se till att få kroppen på lite bättre humör tills dess.

cofcofbdrhdrhdrKanske det skulle vara ett dopp för att ge blodströmningen i kroppen en kick…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: