Oloksen Tykkikisat

Ännu är jag här, i vita skidparadisets Muonio. Dag har jag, rätt så motvilligt kan jag väl ändå medge, vilodag. Att inte få träna på hela dan när man befinner sig på ett ställe där det råder ypperliga träningsförhållanden tar det verkligen emot. Men jag vet att det är för mitt eget bästa, så jag håller till godo och hittar på annat att göra. Till exempel har jag undanstökat en tent, som jag gjorde på nätet, och till vilken jag läst hela förra veckan. Så det var ju skönt att få gjort och bli godkänt.

bdr

I helgen ordnades alltså Oloksen Tykkikisat. En tre dagar lång tävlingshelg med sprint, och två distanssträckor, vilka var 5 km samt 10 km för damerna. Jag gjorde valet att tävla endast en dag, eftersom jag befinner mig mitt i ett träningsläger och vill satsa på träningen. Det blev lördagens 5 km i klassik stil, eftersom den tävlingen skulle ta minst krafter och samtidigt bli den första klassiska tävlingen för säsongen. 65 hårda damer deltog i lördagens tävling. Finlands landslagsgrupper har även läger i Olos för tillfället, så flera av landets skidelit deltog. Även namn som polskan Justyna Kovalczyk och norskan Emelie Kristoffersen kan nämnas. Samtliga år har deltagare från vida omkring deltagit i Tykkikisat, och i år var deltagarna från hela 26 länder, så tävlingarna var ytterst internationella.

Som ytters sällan ordnades tävlingen i ypperligt vinterväder. Minus tre grader, sol och skarpa spår, bara som i drömmarna. Som tur hann jag få ordning på kroppen tills helgen, efter den lilla svackan, så på startlinjen kände jag mig redo att ge järnet. Utan att gå desto mera in på detaljer om mitt eget lopp, så kan jag säga att jag är nöjd! Tekniken funkade helt bra, jag stressade inte (vilket är rätt lätt hänt i den först klassiska tävlingen i.a.f. för egen del, och vilket bara göra att skidan slinter och att man skidar oekonomiskt), jag hade en jämn, hög fart genom hela loppet och pressade faktiskt upp pulsen helt bra också. Slutplaceringen blev en 25:e plats och jag var 6:e av finländarna. Flera hårda finländska damer, som jag aldrig vunnit förut, fanns denna dag bakom mig i resultatlistan. Så att jag presterar på denna nivå redan i detta skede är jag riktigt nöjd med.

Alla juniorer har anlänt till Jeris, så nu är det mer livat i matsalen. Kul med många aktiva inom FSS! Lägret fortsätter denna vecka och på fredag förflyttar jag mig till Rovaniemi.

cofcofsdr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: