Ostrobothnia next

Två veckor i fjällen gick i all hast och nu är även tävlingshelgen i Rovaniemi över. Lägret var absolut ett av de bästa hittills. Helt otroligt fint, alldeles prima väder hade vi, mycket snö, fina spår och många kilometer snö fanns till förfogande och därtill var sällskapet på topp. Jag, Elin Lövdal och Julia Häger avlägsnades oss från Muonio på fredag för att ta oss an Suomen cup, medan resten av gänget åkte hem igår.

Under lägret har jag även lärt mig att uppskatta soppor. Purésoppor, så som morots- eller tomatsoppa, har faktiskt börjat smaka riktigt bra i munnen. Och olika typer av soppor har jag minsann hunnit testa på, eftersom det till middag alltid bjudits på soppa utöver sallad och ”ordentlig” varm mat.

nfdhdr

Nu har även min resa hem börjat. Vi (jag, pappa och mamma) kommer väl hem elvatiden på kvällen, och då ska alla saker upp ur väskorna, och en ny väska ska packas för en veckas vistelse i Seinäjoki. Blir att försöka få sig en tupplur i bilen under färden, så att jag orkar upp imorgon och är på g när min praktikperiod kör igång.

Helgens tävlingar lämnar mig något fåordig. Tävlingarna blev inte direkt så bra som jag hoppats. På lördagen tävlade jag i 6 km klassiskt. Kroppen var rätt seg och speciellt första varvet gick allt för sakta. På andra varvet kom jag mer igång och plockade en som annan placering och slutade på en 21:a plats. FSS-service hade i alla fall gjort ett utomordentligt jobb, så skidorna var kanonbra. Glidet var helt super och fästet var väl också riktigt bra, dock orkade inte den på skidorna riktigt trycka ner dem i snön… Så rätt missnöjd var jag med loppet, än om det var en ny bästa placering för egen del i Suomen cup -sammanhang (!). Det var även en härlig upplevelse att skida efter duktiga Leena Nurmi en bit under andra varvet och märka att den här farten kan ju jag också hålla! (Tyvärr tappade jag ryggen i en nerförsbacke när jag rände upp Leena och skulle bucka i hennes stav för att inte ränna på henne. Oturligt nog vinglade hon till just när jag skulle trycka till, vilket gjorde att jag missade staven och det strulade till sig för mig så ett fall var nära. Jag höll mig som tur på benen, men farten for och ryggen likaså.)

_full (1)Foto: Touho Häkkinen

Dagens (söndagens) lopp blev 9 km skate med jaktstart. Har endast en-två gånger tidigare deltagit i jaktstart i någon mindre tävling, så det var riktigt kul med en lite annorlunda tävling. (Jaktstart går alltså ut på att man startar enligt tidsdifferensen i tävlingen dagen innan och den som kommer i mål först är loppets vinnare.) Jag startade 1:23 min efter första startande och hade flera åkare inom ett fåtal sekunder både framför och bakom mig. Jag såg fram emot att ta upp mig i startlistan, men det ville sig inte riktigt idag. Kroppen var inte den piggaste, ganska som igår. En hel del förlorade jag ändå på grund av skidorna. Jag skidade om folk uppför, men så fort uppförsbacken blev till nerförsbacke susade de om mig igen – så otroligt enerverande! Jag försökte än i det sista passera de jag hade just framför mig, men tog bara en. I mål hade jag fem skidåkare framför mig inom några ynka sekunder och hundradelar. Jag slutade på en mycket otillfredsställande 21:a plats även idag, med 19:e bästa tid av samtliga åkare.

Nu är i alla fall ett väl genomfört två veckors träningsläger avklarat, innehållande även två tävlingshelger. Så nu får man känna sig något sliten och utmattad, och skifta fokus på återhämtning för några dagar framåt. Både lägerträningarna och tävlingarna har gett goda tecken. Jag befinner mig på en klart bättre nivå än nånsin tidigare, och än är det bara början av skidsäsongen 2017-2018. Jag fortsätter glatt arbeta uppåt med siktet högt!

När man tränar så mycket som vi på läger gjort under de två senaste veckorna, och dessutom i finfint väder, så blir det knäppt en och annan bild. Så här följer några.

bdrcofcofmde

bdr

bdr

sdrsdr

Otroligt härligt gäng man får umgås med ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: