Går, går och går

Å nu blir det jul igen! Bara en månad kvar hör ni, det går fort det. För egen del är julklapparna införskaffade, så den ”nötknäckaren” är gjord. Någon tomte får man väl även småningom ta fram. Det brukar bli till lillajul, men kanske jag hinner nästa helg. Ute längs vägarna och på gårdarna dyker allt mer julbelysning upp, vilket lyser upp denna mörka tid så där härligt. Julmusiken har jag faktiskt börjat lyssna till redan. Julen är ju ändå så fort över, så det gäller att suga på karamellen länge i förväg.

mdemdeMusic in my ears. 

I träningsväg så har det blivit ett evigt vandrande – stavgång, stavgång och åter stavgång – hela våren, hela sommaren, hela hösten och även nu under förvintern. Gåendet börjar räcka alltså. Det har där till varit isigt värre längs spånbanan vid Joupiska och jag som inte haft annat än vanliga länkare på fötterna har inte diggat läget. Stavgång är en riktigt bra träningsform när man är ute efter ett lugnt, återhämtande pass. Och att vandra på kuperade, natursköna ställen, där man kan gå flera timmar utan att behöva gå runt och runt på ett och samma ställe är nice. Men här hemma är två timmar plus ingen höjdare, speciellt inte när man ska avverka timmarna i all ensamhet. Skidning i Ylläs kommande dagar, där det finns kilometer efter kilometer spår i fin natur blir som dans på röda rosor. Längtaar!! Och länge till behöver jag inte vänta för imorgon bär det av.

Till min stora förvåning märkte jag igår att man har kört upp ett skidspår vid Joupiska. Ett 300 meter långt skidspår rundar fotbollsplan. Det blev ändå inget skidande längs spåret denna vecka, men förhoppningsvis finns det kvar om en dryg vecka då jag kommer tillbaka, och det gör absolut ingenting om spåret utökats.

De gamla dubbskorna hade tjänat i många år och många kilometer, så de hade gjort sitt. De förra var Icebugs, men denna gång blev det ett par Salomon spikecross. De sitter som gjutna på foten och det är nästan så att de rullar iväg av sig själva när man spänt fast dem på foten. Nu är jag redo att tackla de isiga vägarna igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: