Julstämning

Sista praktikveckan är gjord. Det blev inte hela veckan eftersom jag idag åker iväg till Vuokatti för att tävla under helgen. Jag har alltså inlett jullovet redan (och vet ännu inte riktigt hur långt jullovet blir… Ingen har ännu velat meddela vilket datum skolan börjar efter jul). Väskan är åter packad och här sitter jag i ett vitt Hankmo och skriver, med julmusik i bakgrunden och ljusstaken lysande bredvid mig. Även lite annat julpynt har tagits fram och julkorten har börjat trilla ner i brevlådan, så julstämningen börjar faktiskt infinna sig så där lagom med en dryg vecka kvar till jul.

Igår när jag kom körande hem från Seinäjoki och körde genom Skatila (en by i Korsholm) var facklor tända längs vägen på en si sådär en kilometers lång sträcka. Väglamporna var släckta, så det var riktigt fint och stämningsgivande Luciadagen till ära.

Senaste söndagen blev det en tur till Lehtimäki där jag tävlade i Valkealammen hiihdot. Tävlingen gick i skatestil och vi skidade tre varv runt en 1,5 km bana. Hela 13 damer ställde upp, vilket är rätt många för att vara en mindre tävling. Tävlingen bjöd även på bra motstånd i form av Heini Hokkanen och Henna-Riikka Rahkola, vilka blev etta och tvåa. Jag tog hand om tredjeplatsen efter ett lopp i uppåtgående trend. Med sista 500 m kvar låg jag en sekund efter Henna-Riikka. När pappa ropade mellantiden laddade jag allt jag hade och var bergsäker på att det här tar jag. Men väl i mål blev det hela 13,8 sekunder till konkurrentens fördel. Det var i den sista uppförsbacken som differensen kom, vilket visar på att jag ännu har att jobba med tekniken för att komma mig flygande upp i motluten. En helt godkänd tävlingsinsats var det hur som helst, med tanke på att jag varit på träningsläger under veckan.

IMG_20171203_111215.jpg

Under de senaste dagarna då jag befunnit mig i Seinäjoki har jag skidat där. På Joupiska har de dragit ett 1,5 kilometers spår, vilket är i riktigt bra skick. I Vörå har jag inte ännu skidat, men jag har förstått att även spåret där är i fint skick. Det finns med andra ord att skida på under julen, förhoppningsvis… Under detta veckoslut är Scandinavian cup på tur. Själv står jag över fredagens sprint, men deltar i 10 km skate på fredag och 10 km klassiskt på söndag. Dessa tävlingar kommer ge en bra fingervisning var man står även internationellt. Bland annat många norrmän, svenskar samt finländare brukar vara med, och en stor del av dem nosar på en plats i landets landslag och även landslagsåkare är med. Kommer bli superkul att tävla med sådant motstånd!

Flera av femmaniterna, bl.a. jag, åker iväg vid middagstid med gemensam bil. Vi är sammanlagt tio femmanåkare som deltar under helgen, fem damer och fem herrar. Starterna går från och med kl. 10 på fredag och lördag, medan tävlingarna drar igång redan kl. 8.30 på söndag. Tävlingarna visas tyvärr inte i tv, men via nätet kan man ju alltid följa livetimingen ifall man vill hålla sig uppdaterad när tävlingarna pågår! 😉

davbdrbdr

Detta är femmandamerna som är med i Vuokatti: Elin Lövdal, Erika Storbacka, Linnea Henriksson och Linnea Halonen (inte på bild) samt jag förstås. Håll tummarna för att det går oss vägen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: