Juletid och julefrid

Vi fick en vit jul! För mig var det den bästa julklappen. Firandet har hållit i sig i dagarna fyra. I fredags firade vi min födelsedag med far- och morföräldrar. Julafton, som även är min födelsedag, firade jag med familjen samt farmor hemma. Under juldagen och julannandagen var hela familjen en vända till farmor samt mormor och morfar, för att fira julen med resten av släkten.

Som vanligt började jag julafton på bästa möjliga vis, med en träning i skidspåret. Så skönt att komma ut i friskluften och röra på sig, för att sedan tillbringa en och annan timme sittandes inomhus med massor av god mat vid sin sida. Med en skidtur om dagen har skinkan suttit bra i magen! I lördags skidade jag för första gången för vintern i Kvevlax. Spåret var något isigt och det gick inte att skida på start- och målrakan. Inne i skogen var ändå spåret helt bra, så länge man höll sig till klassiskt. I Vörå har jag hunnit skida flera gånger och där är spåret alldeles prima. Spåret går fram och tillbaka efter samma sträcka och rundan är sammanlagt dryga 2,5 km, innehållandes varierande och kuperad terräng. Förhoppningsvis räcker det inte länge till innan de kan dra spåret enligt hur det ska gå på Suomen cup tävlingarna.

Övre bilderna är tagna i Vöråspåret och den nedre i Kvevlax.

Födelsedags- och julbaket blev bra. Det blev en key lime pie på avokado och lime, en black bean brownie med pepparkaksgrädde, hallon-lakritsbollar samt ”godbitar”, med en krämig batat-hallonfyllning och täckta med mörk choklad. Allt socker- och glutenfritt, proppade med bra energi, vitaminer, mineraler och så vidare. Bollarna och avokado-limepajen utsågs som favoriter av gästerna och av mig själv, så de skrivs upp i receptsamlingen. Till julbaket hör även alltid en ostkaka, vilken avnjuts som efterrätt på julafton. Jag bakade en egen ostkaka, sötad med de älskade dadlarna, vilken även den blev super. Som vanligt smakade likaså julmaten ytterst gott.

nfdnfdnfd

Efter flera dagar i fina människors sällskap, lugn och ro, energiladdande i form av skinka och konfekt samt fina presenter, blir det några ”vanligare” dagar. Träningsmässigt har julveckan varit snäppet tuffare, så nu blir det en vecka med lite mindre träning igen. Eventuellt blir det en vända till stan för att ta sig en till på vad mellandagsrean har att erbjuda, tävling väntar på lördag och så ska det planeras samt ordnas lite inför nyårsfirandet hemma.

hdrnfdmdesdrcofsdr

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: