Pain

Ååh gudars ändå! Jag var med om en ytters plågsam upplevelse i tisdags. Jag var på massage i Seinäjoki hos Ari Orava, som jag gått till flera gånger förut. Ari är något extrem om man säger som så, går man på massage till honom så kommer det verkligen att kännas. Och visst har det tagit otroligt sjukt förut, men denna gång tänjde han verkligen på min smärtgräns till det yttersta. Han masserade överarmar, bröstrygg och nacke, och sjutton om jag inte var spänd, som alltid. Förstår inte hur jag lyckas vara så spänd alltid när jag sköter muskelvården så flitigt på egen hand. Under massagen tänkte jag flera gånger att nu klarar jag inte mera, jag behöver en time-out, men försökte bara koncentrera mig på att andas. De sista minuterna, när nacken blev ”ompysslad”, tog han kål på de sista hjärncellerna. När jag väl fick stiga upp från bänken kom jag mig ingenstans. Jag var totalt slut. När jag väl steg upp började tårarna rinna okontrollerbart, och tänkte aldrig sluta. Så jag bokade en ny tid!

Massagen var alltså extremt välbehövlig och förhoppningsvis ger behandlingen mig en extra kick i spåret nu i helgen. Att vara så spänd inskränker absolut på prestationen, speciellt när det ska gå riktigt fort undan. Ari är för övrigt en mycket duktig massör, han har hjälpt mig flera gånger. Så behöver ni massage och inte är ut för en avslappnande behandling, så rekommenderar jag honom starkt.

skidavSkidning + några minusgrader + sol = Lycka!

Nu sitter jag i bilen på väg söderut. Jag tävlar inte förrän på lördag, men valde att åka redan idag för att skapa bättre förutsättningar för helgen. (Benen får mer tid att hinna återhämta sig från den långa bilresan.) En superduper-rolig och spännande helg står inför dörren, med FM i Vanda över sträckorna 10 km skate och 15 km skiathlon. Jag har tävlat i skiathlon en gång tidigare, då i junior FM flera år tillbaks. Formen känns strålande och jag har på känn att detta blir en riktigt bra helg. Ni kan följa med tävlingarna i TV på Yle 2. Vi ses i TV-rutan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: