Zink & C-vitamin

Ja ni kan kanske ana er till vad rubriken tyder på – förkylning på gång. Eller det är snarare ett krig på gång för att ingen förkylning ska bryta ut. Jag började känna av irritation i halsen i helgen, riktigt lite bara, så nu har extra vila och en vitaminbomb satts in.

mde

Det här är effektiva grejer, med 1000 mg C-vitamin och 15 mg zink per tablett. Finns att köpas från apoteken.

I lördags deltog jag i Carilainen Sport hiihdot. Vi var tio damer som gjorde upp i Ähtäri över 5 km i skatestil. Föret var extremt tungt, skidorna sög riktigt fast. En grad på plus, det snöade blötsnö riktigt ordentligt emellanåt och det fanns mycket nysnö i spåren, som inte blivit uppkörda den dagen. Jag fick i alla fall en bra start på loppet och låg bra till ännu vid ca 2 km. Sen började det glida lite sämre… Jag var omkull i en nedförsbacke. Det var en snäv kurva där skorna tog fast i varandra, så jag stod på ändan. Jag tappade all fart från nerförsbacken och jag kom inte in i rytmen i uppförsbacken, som kom direkt därpå. Sekunderna tickade snabbt och i slutresultaten blev det en tredje plats med 1:12 min till segraren. Jag är inte nöjd!

Armarna och sätesmusklerna blev trötta efter ca halva loppet, och så ska det inte få vara. Jag har nu tillbringat nästan större delen av dygnets timmar liggandes på golvet (min familj kan intyga!) och rullat fram och tillbaka på foam rollern och massagebollar. Äntligen börjar det ge resultat, t.ex. att få armen rakt upp tar inte emot så mycket mera!

Priserna i lördagens lopp var minst sagt bra. Där delades det ut Bliz skidglasögon och de dyraste tävlingsstavarna med mera. Som trea i damklassen blev jag belönad med energidricka, energi- och proteinstänger samt ett drickabälte, allt av märket Maxim. Sånt som kommer i användning, så ett bra pris enligt mig.

IMG-20180127-WA0004 (2)mde

Samma dag firade vi även min mor, som fyllde tidigare i veckan. På söndag fick jag kärt sällskap på långlänken. Pappa och jag for till Vörå och checkade BotniaVasa-spåren. Perfekt terräng för en återhämtande länk. Men de har att jobba med innan spåren är i tävlingsskick. Om två veckor skidas BotniaVasan, och nu fanns det mycket skräp i spåren och lite för lite snö på en del partier. Mer snö skulle göra mycket gott för dessa spår, så att man kan dra minst två skidspår längs hela banan. Men vetja de ordnar sig! Jag skulle så gärna vara med i tävlingarna, men som vanligt krockar de med FSSM. Jag förstår helt ärligt inte varför de två tävlingarna ska ordnas samma veckoslut varenda eviga år?? Eventuellt hittar jag något annat långlopp som passar in i tävlingskalendern under säsongen.

Nu tillbaka till skolarbetet!

IMG-20180127-WA0007IMG-20180127-WA0002Nya kläder från noname – I absolutely love them! ❤ Dessa kläder kommer vara på 9 av 10 pass framöver. Noname har även använt ett nytt tyg i tillverkningen av årets skiddräkt, och det är så skönt!

IMG-20180127-WA0006Jag kan tydligen inte stå på bara en skida i gången, men jag är ju även något av en nybörjare så man kan ju inte vänta sig allt för mycket…

img_20180125_1355571.jpgDagen då träden låg längs marken och regnet smattrade på rutan passade jag på att dra till gymmet, ett klokt val. Och kul att få lite variation i träningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: