Flopp, guld, guld

En av vinterns roligaste helger lider mot sin ände. FSSM 2018 bjöd på både besvikelse och jubel. Fredagens sprint blev en flopp för min del. I och med att vi var mindre än 16 deltagare i damklassen körde vi endast kval, semi och final. I kvalet fick jag inte upp någon fart som helst, men tog mig ändå vidare till semifinal. I semin gick det lite bättre, men i den rätt branta uppförsbacken avtog farten och jag tappade position. Jag tog in på dem framför, men fick se mig besegrad av två andra skidåkare. Finalplatsen gled ur händerna med endast 24 hundradelar. En enorm besvikelse! Mest irriterad var på mig själv för att jag inte lyckades få någon fart i kroppen. Men jag försökte lägga tävlingen så snabbt som möjligt bakom mig och fokusera på nästa dag. Jag har ju ändå varit förkyld i nästan två veckor och inte gjort någon hårdare träning på en tid, så kroppen var bara inte vaken och beredd denna dag.

FSSM -18 RH.jpg

I lördagens 10 km klassiskt blev det ett enormt bortfall av anmälda damer. Över hälften kom inte till start, många på grund av förkylning. Men man tävlar mot dem som är på plats. Vi skidade tre varv runt 3,3 km. Jag fick mellantider under hela loppet och hade bra koll på läget. Dessutom var damen som låg tvåa inom synhåll efter ungefär halva loppet och jag hann även passera henne under sista varvet. Kroppen kändes inte riktigt alert, men bättre än dagen före i alla fall och det fanns lite snärt i steget. Däremot var armarna en katastrof. De stumnade totalt bort sista varvet och jag fick diagonala lite extra för att försöka hålla farten uppe. Det blev ändå vinst med en femtio sekunders marginal till tvåan. Och glad för vinst ska man ju ändå alltid vara.

img-20180210-wa0001.jpgcof

Även den avslutande stafetten på söndag resulterade i vinst för Femmans damer. Både Erika och Linnea gjorde riktigt fina insatser och gjorde livet enkelt för mig, som gick ut på ankaretappen. Bra draghjälp fick jag även av den mycket duktiga skatearen Benjamin Sundqvist en bit på den första 3,3 km slingan. Kroppen kändes faktiskt bra, och även armarna var bättre med på noterna, så sista dagen blev bästa dagen på mästerskapet.

20180211_13000120180211_13412920180211_134211.jpg1. IF Femman, 2. IF Brahe, 3. IF Minken

Nu kan man sova gott i natt och är väl laddad inför morgondagens prov.

Sköt om er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: