Hankmotime

Förra helgens lördag fick jag dra på mig festkläderna efter att ha cleanat upp mig efter dagens skidtävling. Niklas Enlund, en av de mest drivande och aktiva personerna inom IF Femman fyllde 50 år och ställde till med fest. Det bjöds på dundergod mat och vi gäster underhölls med lekar samt live-musik. En mycket fin tillställning med mycket folk och god stämning. Och det var mycket idrottsintresserat folk, så samtalsämnet behövde man inte fundera över.

Passligt till denna kyliga vecka stickade min mor färdigt ett par stickasockor till mig. Tjocka, varma sockor, med långa skaft och i superfint mönster. Sockorna är redan i flitig användning.

En sista veckan i Seinäjoki för en rätt lång tid framöver är avklarad. Veckan avslutades med ett prov och nu har jag inlett ”sportlovet”. Som vanligt är det inte riktigt ett lov, för distansstudier har vi i alla fall. Men ett friare schema har vi hur som helst. Efter lovet börjar vårens praktik. Denna gång kommer jag att vara fem veckor på Korsholms HVC. Känner att vårens studier har gett mig en hel del mer kött på benen, så ska bli riktigt kul att få omvandla all teori till praktik.

IMG_20180221_140913.jpgÄlskar, älskar, älskar frosttäckta träd och buskar.cofsdrsdrEn av förra årets vinster, en riktigt varm parka, har nu kommit väl till pass.

Imorgon bär det av till Kronoby och på söndag till Karleby. Båda färderna går i tävlingarnas tecken. Imorgon står Kronans nationella på tur, med 15 km klassiskt. Dock är jag lite fundersam över vädret. Det utlovas 27 grader kl. 8 och då jag har start kl. 11 visar det ca 18 grader. Lite väl kallt både för kropp och speciellt för luftrören. Förhoppningsvis flyttar de fram tävlingarna någon timme, så kvicksilvret hinner söka sig lite högre på termometern. Ordnas tävlingarna i 18 grader så kör jag en GU-träning eller så skippar jag resan helt.

Förutom kallt väder har veckan även bjudit på SOL!! Jag har satsat på att träna på eftermiddagarna, i mån av möjlighet, då det varit som varmast och soligast. Jag har verkligen njutit av de senaste vinterdagarna. Förra söndagen fick jag även dragit med mig min far ut på skidorna. Kul med sällskap och någon att samtala med under långpasset. Och är någon av er läsare i Korsholm-Vasa-trakterna den kommande veckan, så ta kontakt, jag tar mer än gärna emot träningssällskap! 🙂

cofcofcofHankmospåren i superbt skick, och en omgivning som får det att kännas som om man vore i Lappland.dav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: