Destination Jämi

För det första; ursäkta för den skrala uppdateringen den senaste veckan. Jag har haft full upp, varje liten minut har varit bokad och planerad. Högst sista 60 min på kvällen har varit fria, vilka innebär muskelvård och andra kvällssysslor.

Praktikvecka 1/6 är gjord. På Korsholms HVC, där jag gör vårens praktik, jobbar sju fysioterapeuter. Ett trevligt gäng arbetserfarna och kunniga typer, som jag säkert kan lära mig mycket av. Med trevliga handledare och arbetskamrater, samt utmanade och roligt arbete med alla möjliga patienter går tiden fort. Fast jag varit åttatimmarsdagar så har jag inte heller känt mig trött efter arbetsdagen, så träningen har fortsättningsvis smakat bra. Tack vare så trevliga patienter och att de uppskattar ens hjälp gör ju att man bara går runt och ler, och det om något ger ju energi. Till HVC kommer patienter i alla åldrar, allt från bebisar till de som närmar sig hundra. Orsaken till uppsökande av vård varierar likaså i stor grad. Bra är att jag kommer kunna göra denna praktik i ett kör. Höstens praktik var också sex veckor lång, men den styckades i mindre bitar på grund av tre veckor träningsläger i samma veva. Jag kommer utvecklas mycket under dessa praktikveckor har jag på känn.

cofbtyDet var skönt till en början att skida med dunjacka på i kylan, men det förvandlades rätt snabbt en bastu.

Som jag i tidigare inlägg nämnt så har jag tränat lite flitigare nu, men inte mer än ca en veckas tid. Härligt med träningsvärk, flera fartpass och att få åka ut på träning två gånger om dagen allt emellanåt har det varit. Jag har dock känt mig något trött de senaste dagarna, eller snarare seg. Men jag tänker att det är väl helt tillåtet. Nu blir det lättare på träningsfronten igen, så ska förhoppningsvis farten lossna riktigt på allvar snart. Som bäst sitter jag på hotellrummet i Jämi och väntar på att få åka ut och testa skidor. Jämin kisat står på tur med 5 km masstart. Vi är inte många med i damklassen, men ack så hårda. Ska göra mitt bästa och håller tummarna för att jag finner tävlingsväxeln.

cofÄlskade gym, älskade vikter och älskade skivstång! ❤

Och de fakto är det inte mycket kvar av skid- och tävlingssäsongen för denna gång. Bara en dryg månad kvar och sen är det slut på det roliga. Men då börjar den härliga träningssäsongen, så såå farligt är det ju ändå inte. Men innan dess ska jag ge mitt allt för att få till ett dunderbra avslut på denna säsong. De avslutande tävlingarna blir:

  • 17-18.3   ÖIDM, Närpes (5 km S, stafett)
  • 24-25.3   Suomen-cup, Ruka (stafett, 10 km S masstart)
  • 7-8.3       FM, Taivalkoski (stafett, 30 km K)

Ut och njut av vintervädret så länge det ännu varar, trevlig helg!

sdr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: