Det ljusnar

Hej kära läsare, long time no see! Ja det ljusnar där ute och även för mig och min form. Denna vecka har fortsatt som den förra, med långa dagar i ”arbetet” och tävling under helgen. Förra helgens Jämin kisat blev en katastrof. Pulsen var hög redan på uppvärmningen likaså var jag även trött redan före start. När startskottet gick och alla tre damer lade iväg hade jag inget att ge. Jag var så seg man kan bli, och trött. Bara att ta sig i mål var en allt tillräckligt stor utmaning den dagen. Två bussiga dynor fick jag som pris, vilka kompletterar fjolårets vinst, ett täcke, från samma tävling. Skulle man få begära en bäddmadrass som pris nästa år?

XLVIII Jämin Kisat 2018-50499

XLVIII Jämin Kisat 2018-8101381XLVIII Jämin Kisat 2018-8101391

Redan på söndag kändes kroppen piggare och en återhämtande skidtur kändes skönt. Dock valde jag fel skidstil för föret. Med ouppkörda spår fick jag trampa genom 5-10 cm lössnö hela passet, vilket inte var så återhämtande. Men jag fick i alla fall träna på att lyfta på knäna då jag skidar…

Hela denna vecka har jag känt mig lite seg och trött. Att kombinera åtta timmars arbetsdagar med elitidrott är inte lätt. Jag har tränat extremt lite och började veckan med två vilodagar, ändå kände jag mig inte riktigt på g då helgen kom. ÖIDM, alltså Österbottens Idrottsdistrikt Mästerskap ordnades på Vargberget i Närpes denna gång. Hela TJUGO damer var anmälda till lördagens individuella fem kilometers skatelopp. Sjutton damer ställde sig slutligen på startlinjen. Kroppen kändes helt okej på uppvärmningen och förvånansvärt bra under tävlingen. Kändes som om jag kunde köra med bra fart och ändå kändes det relativt lätt, men någon högre växel hittade jag inte. Jag kom först i mål och fick vänta på att de andra småningom trillade in, förrän det stod klart att jag var dagens segrarinna. Superkul att kroppen äntligen var någorlunda med på noterna plus att vi var så många deltagare i klassen.

ÖIDM Närpes (Mikael Nordman)Foto: Mikael Nordman

Och det blir bättre, för dagens lopp kändes ännu bättre än gårdagens! Jag kände på mig redan under uppvärmningen, att idag kan jag åka fort. Jag kände mig piggare på flera veckor. Det är länge sedan jag haft första etappen i en stafett, men idag var det alltså min tur att ta mig an öppningssträckan. I motsatts till igår var det extremt lite damlag med, endast fem lag, varav tre hade fullbordade föreningslag. Min taktik för loppet var simpel; öppna i rasande tempo och spräng de andra direkt från start. Starten blev en tjuvstart, som jag fick till i all iver. Den andra starten höll mig i skinnet och inväntade startskottet och fick ändå till en riktigt suverän start. Kan ju säga att jag inte brukar vara den snabbaste ut, men idag var jag det. Och ledningen jag tog där och då höll jag in till växlingen. Taktiken funkade i övrigt rätt bra. En åkare, Emelie Svenlin, hängde på bra ändå till ca 4 km, sen fick jag till en lucka som växte till 13 sekunder. Åkningen kändes verkligen bra idag och jag fick även njuta av sprutande mjölksyra i låren den sista kilometern. Konstigt nog var pulsen inte så hög, så kanske det ändå finns lite mer att hämta nästa helg? Mina lagkamrater Anna-Kaisa Lall och Linnea Henriksson förvaltade ledningen väl och såg till att vårt lag tog hem vinsten i stafetten.

img-20180318-wa0004.jpgimg-20180318-wa0007.jpgimg-20180318-wa0012.jpg1. Femman, 2. Åsarna, 3. BraheIMG-20180318-WA0001

Känns riktigt bra att ta sikte mot Ruka nästa helg. Ska bara se till att få tillräckligt med vila under veckan så kan det bli fina resultat även där.

Och kanske Kvevlax Sparbank årsberättelse 2017 har trillat ner er postlåda? Jag rekommenderar att ni bläddrar genom tidningen ifall ni inte gjort det, för där finns en text som lilla jag skrivit. Och är tidningen väck, eller ni har oturen att inte ha fått den, så ingen fara för då kan ni ta en titt på bilden nedan!

IMG_20180318_200402.jpg

2 reaktioner till “Det ljusnar

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: