Slutet närmar sig

Och så skönt det var med ett längre och lugnt veckoslut. Dessutom bjöd hela veckoslutet på fin-fint vinterväder, så det var ren och skär njutning att röra sig utomhus. Som vanligt firades påsk med släkten från mammas sida hos mormor och morfar. I övrigt umgicks jag bara med familjen, tränade och tog det lugnt om vart annat. Och så slank det ner lite mämma och chokladägg där emellan. Jag hittade sockerfri mämma i butiken, så det var jag glad för, och den fick jag ha helt för mig själv. Och jag kan gott rekommendera den, för den smakade helt som ”vanlig” mämma (enligt mig..). Passade även på att experimentera fram en morotskaka då tid fanns. Så sjuukt god!! En kaka av morot, äpple, dadlar, nötter, havre, kanel, kardemumma, nejlika och lite till. Toppat med en ljuvlig blandning av kvarg, färskost, dadlar och proteinpulver med vaniljsmak. Saftig och smakrik, mums!

nfdAtt fixa till sina egna kokosflingor var ju intressant. Men om ni provar på det, så ta till hammaren då ni ska öppna nöten! Så ni inte gör som jag och knäcker mammas mortels tillhörande kryddstöt i försöket.

Denna vecka blir en riktigt kort arbetsvecka, med endast tre dagar i arbetet. På fredag morgon bär det av till Lappland igen och närmare bestämt till Taivalkoski (som är beläget bara några mil från Ruka). Säsongens sista tävlingar avgörs alldeles snart! Det är alltså dags för de sista FM-tävlingarna, och tävlingarna är samtidigt Suomen-cupdeltävlingar. Oturligt nog har jag gjort en repris av fjolåret och dragit på mig en förkylning så där lägligt till de avslutande tävlingarna. Men det är bara en lindrig förkylning, tills vidare i alla fall, och förhoppningsvis är den helt förbi till helgen. Det ska bli superduper kul att ta ut sitt allt under 30 härliga kilometer. Så säger jag nu. Det skulle gälla att ha samma positiva anda genom hela loppet på söndag! 😉 Ännu vet jag inget om hur lagen i lördagens stafett kommer att se ut, så det kan jag inte yttre mig om. Förhoppningsvis har jag det på koll som senast då lagen ska ställa sig på startlinjen. Kom ihåg att slå på TV:n och knappa in Yle 2 för att följa helgens spännande avgöranden i skidspåren.

cofbtycofKan inte få nog utav Hankmos egna lilla Lappland. Men helgens turer blir troligen de sista längs Hömosspåren för denna vinter. Man har ändå fått njuta mycket och länge av dessa spår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: