Skidsäsongen definitivt slut

Jag har under ett par veckors tid provat på att äta enbart vegetariskt (lakto-ovo varianten). Jag tycker om vegetarisk mat och provar gärna på det vegetariska lunchalternativet som finns att välja i skolan. Ända nackdelen med skolans vegemat är att det ofta är begränsat till ett par ynka grönsaksbiffar per person, vilket inte ger så mycket protein och mättar lite för dåligt. Därför blir det ofta en proteinrikare kötträtt. Själv har jag hittills inte experimenterat så mycket inom det vegetariska, men under dessa två veckor har jag hunnit pröva på en del och funnit några nya fullträffar. Bland annat pizza, soppor, bönplättar och sås på sojastrimlor har funnits på menyn. Jag lät kreativiteten sväva när jag gjorde en pizza på min klassiska batatbotten som jag toppade med tomatsås, ägg, paprika, rödlök och grön pesto. Helt suverän combo, värt att testa! Morotssoppa är även en nygammal hitt. En mindre lyckad soppa var min spenatsoppa. Den slevade jag snarare bara i mig så fort som möjligt och tänkte på nästa mål mat som skulle smaka bättre.

nfdnfd

Kan inte säga att jag märkt någon skillnad i kroppen efter denna ”diet”, men tror ändå att det är helt bra att äta vegetariskt allt emellanåt. Den vegetariska kosten, liksom bönor, innehåller mycket bra vitaminer och mineraler och hjälper till att hålla kroppens pH-värde på god nivå. Så hädanefter ska det nog bli mera vegemat för min del.

Efter en nästan två månaders lång Seinäjokipaus återvände jag dit för att inta skolbänken igen. Till min förvåning fann jag en hel del post innanför dörren till min lägenhet då jag kom dit. Jag hade lagt upp en lapp på dörren att jag inte ville ha reklam (skrivet på finska och allt), men den hade på något vis gått upp i rök. Så reklam hade jag fått helt tillräckligt av. Även några räkningar hade trillat in, vilket var mer upprörande. Jag hade betalat för Postens tjänst att få skickat posten till annan adress, alltså Hankmo, under tiden jag var där, men dit kom endast onödig reklam om nya bilar etc. Så detta system kan man tydligen inte lita på? Synd med tanke på att jag tänkt göra på samma sätt under sommaren, men får nu fundera ifall det är bättre att ta sig en tur till Seinäjoki med jämna mellanrum under lovet.

davimg_20180414_094045_044.jpgJag kan inte ladda upp videon då jag trixar runt konerna hit, men ni finner den på Instagram om ni inte redan sett den.

Förra helgen var det ännu fint skidföre i Hankmo, annat är det nu med bara åkrar och ordentliga översvämningar på andra håll i orten. Då skidföret ännu varade passade jag på att göra ett par skidturer på skaren över åkrarna och känna mig fri som en fågel, som kunde skida vart jag än ville. Solen sken och skidorna gled så lätt, underbart! Jag passade även på att åka slalom mellan koner som teknikträning. På skaren fick man vara helt ensam, till skillnad från skidspåren och tillräckligt med utrymme fanns. Det var superkul, än om det blev några fall. En träningsform man definitivt borde ha mer av året om, med tanke på de krävande utförslöporna och kurvorna samt trixiga fören och knepiga lägena samstarter kan innebära.

Då jag senare på söndagen samtalade med min tränare Kalle, som för övrigt fortsätter att coacha mig även kommande säsong, sa han att jag bör hålla en två veckors viloperiod efter att jag lagt skidorna på hyllan. Jag slängde snabbt skidorna i förrådet och svor att inte röra dem mera denna vårvinter, för jag ville inte skjuta fram starten träningssäsongen!

cofcofÅkermark, eller hur var det? Var inte så säker på att jag skulle komma mig hem då jag kom körande från Seinäjoki genom Skatila på torsdagen. På flera ställen var vägen översvämmad. På ett ställe var vägen även avstängd, men som tur var det på en väg som svängde av och dit jag inte skulle. Nu borde det värsta ändå varit och vattnet kommer sakteliga dra sig tillbaka.

hiihtoliitto.pngVeckan avslutades med Femmans traditionella skidavslutning. Och i år premierades jag hederspriset Hiihtoliitos pris för att jag äntligen nått märkbara framgångarna i skidspåret efter flera motigare år och efter många års hårt arbete. Tack!

Jag har för övrigt något roligt att berätta, men den nyheten får ni ännu vänta på några dagar. Jag kan bara säga som så att denna sommar och höst kommer nämligen att bjuda på några nya äventyr, vilka jag verkligen ser fram emot!

På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: