Tough, tougher, toughest

Alldeles snart är den tre veckor långa viloperioden avklarad. Så nu blir det träning igen sådär lite småningom. Det finns ju ett ordspråk som lyder ”you’ll only regret the chances you didn’t take” samt ”you only live once”. Och det är så sant som det är sagt, varför hålla tillbaka då man en gång lever? Jag råkade en dag se ett inlägg på Instagram att man sökte ännu en dam och en herr till Toughest Finland laget. Hinderlopp har en längre tid lockat och jag funderade på allvar förra sommaren på att vara med i ett lopp, men det blev inte av bl.a. på grund av krockande med träningsläger. Så än om jag inte deltagit i något hinderlopp anmälde jag mig, med tanken att jag har ju inget att förlora. Jag trodde ändå inte riktigt på att jag hade någon chans att få en plats i laget med tanke på noll erfarenhet av hinderlopp. Men till min stora förvåning fick jag en tid senare samtalet att jag hade en plats i laget om jag var beredd att ta emot den. Whaat?? Med leendet upp till öronen hamnade jag ändå att säga att jag kan inte ännu säga om jag tar emot platsen eller inte, jag måste fråga tränaren först. Jeps, detta hade jag inte nämnt eller frågat lov om av Kalle. Men till min stora lättnad tyckte Kalle liksom jag att det var en god idé att vara med. Så jag kan överlyckligt meddela att jag kommer vara med i Toughest Finland laget i år.

toughest.seBild: Toughest.se. Lite annat än vad jag är van vid, blir intressant att se hur jag klarar mig mot proffsen.

Vi är tre stycken i laget, eventuellt kommer ännu en att ansluta så att vi fyra. Så förutom jag ingår även Joakim Träskelin (mycket duktig löpare) och Victor Lövdal (föredetta elitskidåkare) i laget. Toughest innebär ett flertal lopp som arrangeras i Sverige, Norge, Danmark samt Finland. Loppen utgör alltid en 8 km lång sträcka samt 40 hinder att klara av. Det finns två klasser, elit och allmän klass. I allmänna klassen kan man köra tävlingen som ett lag, men vi i laget tillhör elitklassen och tävlar individuellt. Som deltagare i elitklassen kan man köra samtliga sju lopp som en tour. Man samlar poäng från deltävlingarna och hela touren avgörs i sista tävlingen i Köpenhamn. Det är en tuff tävlingsform som kräver styrka, uthållighet, spänst, smidighet samt en hel del teknik. Man blir garanterat trött, sjuk i händerna, genomblöt och täckt av gyttja.

Som lagmedlem i Toughest Finland får man startavgiften för fyra Toughest lopp betald, samt lite reseersättning. Evenemanget brukar locka flera tusen deltagare till varje lopp, men största delen deltar i den allmänna klassen. Orterna vi kommer att tävla på är Malmö, Umeå, Stockholm och Vörå. Första tävlingen ordnas redan 5.5, om endast en vecka. Så det kommer mer än fort emot, speciellt med tanke på att jag ännu har viloperiod. Så på första tävlingen får jag främst se vad det hela riktigt innebär och vad jag egentligen gett mig inpå.

cofcofMed FAST Sports Nutrition som en av lagets sponsorer borde inte laddningen av energi inför och efter loppen bli något problem.

Jag ser det hela som bra träning för skidningen. Det kommer in många olika element och innebär mångsidig belastning av kroppen. Och så kommer det ju bli en grym upplevelse! Att få göra något lite annorlunda, något lite crazy. Jag har förstått att det är häftiga tillställningar med mycket folk, även längs banan. Banan cirklar fram och tillbaka på ett rätt avgränsat område, vilket gör det hela väldigt publikvänligt. Och så för att inte glömma, det är ju TÄVLING!!! Och det vet väl vid detta lag att jag fullkomligt älskar. Denna möjlighet blir något av en ”one in a lifetime” och något jag säkert kommer att vara glad över att jag gjort samt få fina minnen jag bär med mig för livet. (Får bara se till att jag inte drar på mig någon skada…) Let´s bring it on!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: