Deltävling 2 på tur

Jag överlevde 19-timmarsträningsveckan! Det kändes nog att kroppen var sliten då veckan led mot sitt slut, alltså precis så som det skulle vara. Denna vecka är träningsmässigt en lättare vecka, som jag inledde med två vilodagar. Det var bra för kroppen att få återhämta sig ordentligt, men även nödvändigt för min vänstra akilles, som inte riktigt velat ge med sig. Idag blev det träning med snäppet högre puls inför i slalombacken, som förberedande träning inför veckoslutet, för då blir det åka av. Imorgon, fredag, tar jag och mina föräldrar färjan över potten till Umeå och på lördag tävlar jag i Toughest deltävling 2.

Känner mig supertaggad inför att göra mitt andra hinderlopp. Jag har hunnit träna på några hinder, de några som finns att tillgå, lite mera nu och hunnit vänja mina händer mer vid armgång mm. så att de tål det bättre. Bra skulle ha varit att även köra några hårdare träningar i form av hinderlöpning, men det har jag inte gjort. Hur som helt så är kroppen mera vaken nu och mer beredd på alla sätt och vis, så det ska bli dunderkul att tävla. Även två skidkompisar från Österbotten kommer att delta, Jennifer Klemets, föredetta IF Femman-skidåkare och Julia Häger, samt flera andra kända typer från Finland. Man kunde ju följa Toughest-loppet i Malmö live på fb, och det kan man säkert göra även nu när det avgörs i Umeå. Starten för elitklassen går kl. 10 prick för herrarna och fem över för damerna. Ifall ni inte har någon klar bild av vad racen går ut på så kolla in sändningen, eller se på något gammalt klipp från hinderloppen på Youtube för att få en bättre uppfattning.

IMG_20180516_174246.jpgHar ni kollat in äppelträden? Proppfulla med blommor, så det tyder på ett bra äppelår. Blommorna på bilden sitter dock på ett körsbärsträd.

Förra veckan var jag på gymmet och tränade. EasyFit i Vasa har tagit ner en vägg i en av de bortre ändarna (”crossfit-änden”) och byggt ut en bit. Dit har de bl.a. lyft in två stakningsmaskiner, SkiErg. Jag tycker om gymmet för att det är modernt, har många funktionella redskap och maskiner, vilka är i gott skick, det finns även tillräckligt med fria vikter samt skivstänger. En annan sak är just det att gymmet är så öppet och rymligt, och nu blev det ännu bättre. Blir bra att ta stakmaskinerna i bruk och se om ens parstakningseffekt utvecklas över sommaren.

I Kvevlax spånbanan råder det inte sådan ordning som på EasyFit. De håller tydligen på med att förbättra bottnen på skidspåret, i år igen. Denna gång ligger rejält stora stenbumlingar i ett enda kaos över delar av banan, i ett hav av sand. Jag är förstås glad över att de håller grunden till skidspåret i skick, men lite synd bara att det flera år i rad har varit så dålig spånbana under sommaren. Jag löper helst i skogen och längs spånbanor, och Kvevlax banan ligger på passligt avstånd. Tidigare år har det varit ett lerland och nu detta. Men kanske man får till en stadig grund denna gång som håller för några år framåt.

cofdavCyclingseason is on! Och jag rekommenderar att inte ha musik i öronen på alla träningspass (vilket jag aldrig har då jag cyklar längs landsväg). Även fågelkvitter och ljudet från en å är helt skönt att lyssna till på turen.

Nu är de allra sista skoltimmarna förbi och jag började redan i måndags avverka de återstående praktiktimmarna. Senaste butiksresa passade jag på att nappa åt mig några avokadon då de var på specialerbjudande. Så nu låter jag kreativiteten flöda vad gäller rätter med avokado i. Att svarva ihop glass gjord på avokado, banan, dadlar, kakao samt några droppar mint var en alldeles utmärkt idé för de varma dagarna som inledde veckan.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: