Skrik, gråt, glöm

Haha, lite motstridiga vibbar av blid och rubrik, men nåväl. Varför har jag då skrivit en sådan rubrik som ”skrik, gråt, glöm”? Ja, förklaringen förra veckans mattest. Jag har gjort samma sorts mattest, stavgång med ökande fart och lutning tills man inte orkar mera, flera år i följd och sluttiden har bara blivit sämre. Denna gång var jag dock säker och så arma besluten vid att sätta ny personlig rekordtid. Men icke, ännu sämre tid fick jag denna gång jämfört med tidigare. Så ni kan ju gissa om jag var besviken och arg när jag lämnade mattan. Förstår inte hur resultatet i mattetestet bara kan bli sämre då jag är i bättre form än tidigare, kan någon förklara detta för mig? Min tränare fick mig i alla fall på bättre humör genom att säga att han varit orolig att det skulle vara andra vägen, att jag var i för god form redan, i och med att jag deltagit i flera tävlingar. Att det är ändå nu jag ska vara i som sämst form, och att jag inte behöver ta resultatet så hårt, det är snarare pulszonerna vi tar med oss från testet. Så nu är det testet glömt och begravt, nu fortsätter vi framåt!

bloIMG_20180606_195151.jpgDet var tid för att göra en ny sats granola. Denna gång tillförde lite extra crunch, smak och proteiner med rostade kikärtor, smaksatta med olja, salt och jordnötssmör. Det låter väl ändå gott? Och det var det också!

I helgen fick en som annan student ta på sig den vita mössan, liksom många som tagit sin yrkesexamen. Min kusin Victoria fick vi fira på söndagen. Fina tider med fest, sol och sommarvärme. Rätt typiskt dock att vädret skulle vända så radikalt just till denna vecka när alla skolbarn fått sommarlov. Jag har haft flera hårda fajter med vinden i veckan. Då jag i tisdags gjorde en rullskidsträning på banan i Vörå tog nästan vinden mig upp på backtopparna, men inte riktigt. Denna vecka har jag igen tid att träna lite mera då jag gjorde mina sista praktiktimmar i början av veckan. Nästa vecka blir igen en lite intensivare träningsvecka med mindre träningstimmar. Från början av veckan är det skola som gäller, sen har jag inplanerat Hankmoloppet på onsdag och på torsdag bär det av mot Stockholm för att tävla i Toughest deltävling 3 på lördag.

IMG-20180603-WA0001hdrMina fina kusiner Mathilda och Victoria och min kära bror. ❤

Som jag nämnde gjorde jag en träning på rullskidbanan i Vörå någon dag sen. Jag blev minst sagt konfundersam då jag mötte en hel bunt landsvägscyklister på banan. Där ruttade de på fram och tillbaka. Det fanns arbetare som har hand om skötseln av skidcentrum på plats, så jag tänkte att de skulle ju nog säga till cyklisterna ifall de är där utan lov. Alltså accepterade jag läget. Det fanns inte skyltat någonstans om att cyklister skulle inta banan denna dag, men tydligen hade de läger i Vörå och fått tillåtelse av kommunen att cykla där, ”då där ändå rör sig så lite rullskidåkare”. Jaha?? Men vad hände med att banan är endast tillåten för rullskidåkare och hela säkerhetsaspekten? Visst skulle det vara fint om flera kunde dra nytta utav banan, men med både cyklister och rullskidåkare UTAN BROMSAR på banan uppstår det fort farliga situationer, speciellt om det är unga utövare. Med risk för att låta självisk och inåtvänd; ”Inga cyklister eller promenerare på banan, tack!”. Over and out.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: