Stillsam midsommar

Återhämtad efter förra veckans maxansträngningar är jag nu på väg till Vuokatti på träningsläger. Även baken börjar ha repat sig efter dunsarna i super sliden, men den har verkligen varit öm på sina punkter, heh.

Lite härliga bilder tagna av proffsfotograder under Toughest i Stockholm:
FB_IMG_1529520892066Foto: Mikkel Beisner
IMG_20180623_213432IMG_20180623_213510FB_IMG_1529521050319Foto: Jacquest Holst
fb_img_1529326856444.jpg

I Vuokatti kommer jag att bo tillsammans med fyra andra skiddamer, hemma från olika håll i landet. Även en sjätte skulle ha kommit om hon inte blivit sjuk. Det är ett helt eget läger, utan ledare. På tisdag och onsdag är det Aateli Race, 1,6 km rullskidning uppför på tisdag och 3 km löpning samt 10 km rullskidning på onsdag. Det är två år sen jag sist varit med i tävlingarna, så det ska bli riktigt kul att delta. Dock har jag knappt hunnit skatea alls, och båda rullskidsdelarna går alltså i fristil. En stor del av den finska eliten är som vanligt på landslagsläger eller egna läger i Vuokatti under denna vecka och deltar i tävlingarna. Det utlovas vackert väder, med sol och temperaturer runt 20 grader, naturen är fin i området och rullskidmöjligheterna riktigt bra, så vi lär leva gott med mottot ”train-eat-sleep-repeat”.

Den gångna veckan har jag varit med på ett par gemensamma träningar. På tisdag blev det ett rullskidspass med klassisk stil i Vörå under FSS-tränarnas ledning. Alltid kul att köra gemensamma träningar och få träna med andra, de träningarna blir bara för få. Det var dock snäppet för tung träning för mig i det skedet. Inte helt återhämtad efter helgen var skidning utan stavar och parstakning uppför brantaste backen lite i överkant, men jag tog det i egen fart och stakade inte riktigt hela backen. Ett ordentligt ösregn fick vi även känna på under träningen. Det fullständigt forsade vatten över oss och banan. Efter träningen var det bara att vrida vattnet ur de genomblöta plaggen man hade haft på sig. I var fall hade jag som tur torra kläder att ta på mig direkt efter.

sdrEtt uppskattat paket med kläder från Noname droppade även ner i lådan för några dagar sedan. Supersnygga och sköna kläder, och om jag ska utge en ny favorit så är det definitivt de blå tightsen, sådana har jag länge dreglat efter! ❤

På tisdagskvällen deltog jag i invigningen av det nybyggda utegymmet i Kvevlax. Det slutade regna passligt till invigningen, men troligen gjorde ändå det gråa vädret att inte så mycket folk kom. För de på plats gick jag igenom de olika redskapen och visade hur man kan använda dem på olika sätt, samt hur man kan gör övningarna lättare eller tyngre. Jag riktar ett stort tack Korsholms kommun för att ha satsat i ett så välutrustat och ordentligt utegym! Utegymmet är placerat intill sportstugan, nära till idrottsplanen och spånbanan. Och utan att överdriva passar utegymmet verkligen för alla, ingen skillnad ålder eller kondition. Jag kommer utan tvekan använda utegymmet under sommarhalvåret. Det är även utmärkt för familjer samt föräldrar som skjutsar sina barn till fotbollsträning på planen intill. Och vem vill gymträna inomhus då det är fint sommarväder ute? Så det är ett helt perfekt ställe för styrketräningen under sommaren! Utegymmet är ytterst mångsidigt, endast fantasin sätter begränsningar för vilken typ av övningar man kan göra. Vid ställningarna finns det tavlor med bilder på en del av övningarna man kan göra med hjälp av de olika ställningarna och redskapen. Man kan även ladda ner en app, vilket jag rekommenderar att man gör, så får man en fullkomlig lista med bilder övningar man kan göra och som visar vilka delar av kroppen man tränar. I appen hittar man även färdiga träningsprogram med mera. Appen heter KOMPAN Sport & Fitness. Till onsdagen föreslog jag att IF Femmanskidåkarna skulle göra kvällens cirkelträning vid utegymmet, vilket vi även gjorde, och det lär bli fler gånger.

20180619_151634screenshot_20180619-195914-e1529845534709.png

Midsommar har det ju också varit, och vädret blev så där ”typiskt midsommarlikt”. Med nästan oavbrutet hällregn under fredagen blev det en innedag då man inte gjorde mycket annat än fördrev tiden. Jag hade inplanerat långlänk, men på grund av ösregnet och den hårda blåsten tänkte jag att det är vettigare på alla vis att göra träningen på lördag och flytta lördagens vilodag till fredag. Men det gjorde fredagen till en lång dag. God midsommarmat åt vi i alla fall och var och hälsade på hos farmor, men inte mycket mer än det. Regnet gjorde i alla fall gott för alla grödor, så det var välkommet, men inte just på midsommar! Som tur var det något bättre väder på lördag och dagen fick en bra början med långlänk på cykel med min far på förmiddagen. Det var otroligt lugnt och stilla ute och vi kändes vara nästan de enda som var uppe. Luften var frisk och det kändes så skönt att få röra på sig efter en stilla dag, och maten smakade riktigt bra efter länken. Till traditionerna hör att åka till villan i Oravais på midsommardagen. Med släkten på plats blev det åter njutningsfullt god middag samt prat, samvaro och kortspel under kvällen.

nfdsdrdavcofsdr

Snart är bilfärden över och träningslägret kan börja, vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: