Du åker hem!

Det blev ett fruktansvärt kort träningsläger och inte alls som jag tänkt mig. Jag hann endast göra några korta, lätta löplänkar och ett rullskidpass samt skida prologen på tisdagen innan det hela var över. Tisdagens prolog, 1,6 km skate uppför så kallade ”vaara” gick inte något vidare. Åkningen kändes stel redan under uppvärmningen och jag hittade inget flyt helt enkelt. Jag var alltför trög i rörelserna då jag skidade uppför backen. Jag lyckades heller inte pressa upp pulsen och få till någon mjölksyrefest i benen fast det borde vara oundvikligt i ett sådant lopp. Jag var evigheter efter täten och inte alls nöjd med min insats, men självklart inställd på att tävla vidare nästa dag. På kvällen började jag känna av lite irritation i halsen, vilket ökade under natten. På onsdagsmorgonen då jag vaknade ville jag bara inte stiga upp, jag ville vänta ut den irriterande känslan i halsen så att jag skulle kunna säga att jag var frisk då jag steg upp. Men det vara bara att inse fakta; ingen tävling och inte heller någon träning idag. Surt, så surt, men i det skedet fanns det inget annat att göra än att försöka bli frisk igen. Även Hennariikka Rahkola som bodde i samma stuga hade fått ett bakslag med hälsan och hamnade att stå över resten tävlingarna.

cofcof

Tanken var ändå att fortsätta lägret och hinna göra flera träningspass innan hemfärd. Men så fort gav förkylningen inte med sig så på torsdagsmorgonen blev det packning och hemfärd efter att tränaren sagt ”Du åker hem!”.  Jag kom till Vuokatti med Hennariikka och med henne for jag också hem eftersom inte heller hon var i skick att träna.

I ”lägerstugan” bodde även Hanna Varjus, Alisa Pyrrö och skidskytten Venla Lehtonen. Ett riktigt härligt gäng var vi och hade trevligt ihop. Vi hade nära till mataffären (viktigt, viktigt) och bodde även nära rullskidsbanan. Jag hade sett fram emot att hinna göra ett hårdare pass i vaara och långa vandrings- och löplänkar i den fina terrängen i Vuokatti. Eftersom lägret nu blev så kort kanske man skulle boka en ny vecka i Vuokatti? Inte omöjligt, men vi får se. Imorgon offentliggörs den nya säsongens FSS-grupper och förhoppningsvis även kommande läger. Då kan man äntligen börja planera längre fram.

davcofdavJag hade i alla fall all tid i världen att njuta av vädret och naturen på min ”vilodagspromenad” i Vuokatti.

Det fanns i alla fall en positiv sak med att komma hem tidigare från norra Finland och det var att jag hann träffa släktingar från Sverige som var på besök i Finland. Och i morgon får vi besök för då ska det firas att min broder tagit examen. Och det gäller ju att ta tillfället i akt och baka något gott när det ändå barkas upp till fest. Så av det jag fann i skåpet rörde jag ihop en moussetårta med en botten på surskorpor, ett lager med kakao-jordnötssmak och ett lager med kakao-apelsinsmak. Den kakan har jag inte smakat ännu så jag kan inte uttala mig om smaken ännu i detta skede. Men en kaka som jag hunnit smakat är min cheesecake, även den gjord på surskorpsbotten. Så jäkla god! Här har ni länken till receptet i fall ni vill prova: https://www.finncrisp.com/sv/recept/cheesecake-med-knackebrodsbotten-och-hallontopping/. Jag lämnade bara bort sockret i botten och bytte ut socktet till lite dadlar i fyllningen. Med lite bär på blev det en magnifik smakkombination värd att testa! Bilder dyker upp senare.

Efter tre dagar vila styrde jag idag ivrigt kosan mot Vörå för att träna lite hinder. Det är inte många gånger jag vågat mig på flying monkey -hindret, men jag har testat några gånger och inte klarat det. Idag gjorde jag det! Nu är det bara att fortsätta träna och få till den rätta tekniken. I Vörå är det 1,50 m mellan räckena och i Toughest 1,80 m så bra skulle vara att träna hindret med just de proportionerna, men en sak i taget. Jag kan inte ladda upp videor här på bloggen, men på mitt Instagram-konto kan ni se videon där jag flyger fram. 😉

VID_20180630_152347_Moment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: