Sommarens lilla byggprojekt

När fick ni sist uppleva en sådan här sommar i Finland? Jag tror minsann denna sommar slår alla rekord vad gäller de somrar jag fått uppleva hittills. Personligen stortrivs jag i detta ljuva sommarväder, med strålande sol och temperaturer över 20 grader. Det kan i och för sig bli lite tyngre att träna då det hela tiden är 25-30 grader, men det kan man väl ta? För inte kommer det ju ändå hålla i sig hur länge som helst detta väder heller. Så bara att ta vara på denna fina tid och göra det bästa av den, som alltid.

Riktigt varma sommardagar söker man sig gärna till vattnets svalka. Medan de flesta av oss drar till stranden/ villan då termometern visar 25 grader så åker andra till mossen. I måndags stod mosatramp skrivet i träningsprogrammet och jag for gladeligen till mossen. I cirka 1:15 h gick det bra, men de sista 10-15 minuterna blev något tärande. Med miljontals bitande och blodsugande små insekter som närgånget sällskap var jag smått lättad då jag fick åka hem från mossen.

dav

Träningen rullar för övrigt på bra nu. Äntligen känner jag mig pigg och allert på träningarna, vilket känns som det var ett tag sedan. Jag har genomfört både korta, snabba drag och några minuters drag med tävlingsfart med en bra känsla i kroppen. Glassdieten (= glass varje dag) gör tydligen susen. Man behöver faktiskt även snabba kolhydrater ifall man inte vill vara en evig diesel. I veckan blev det även ett rullskidspass mot Oravais, för att bli upplockad i Maxmo och åka sista biten med bil ut till villan. Och mer villa lär det bli, men ett visst byggprojekt har hållit mig hemmavid de senaste dagarna.

cofdavcof

Än om solen steker går vi åpå här på gården. Taket på hallen har vi klarställt, eller snarare pappa, men jag har i alla fall varit med som en hjälpande hand. Jag har vid tidigare tillfällen nämnt att jag sökt ställen här i trakterna där man skulle kunna träna de olika hindren inför Toughest-tävlingarna. Men så kan man ju också bygga en del själv! Jag fick en idé, att bygga en ställning med salmon ladder och flying monkey på gården. Pappa var lite motvillig att genomföra denna idé till en början, men efter en tids överläggning var han med på noterna. Med färdigställt tak på hallen så kunde byggställningarna rivas ner och virket som använts till dem blev ledigt. Vi utsåg en plats för hinderställningen och på tisdagsförmiddag började jag och pappa byggarbetet. På onsdagen stod ställningen klar. Och jag är mäkta glad över denna ”lek- och träningsplats” och hur bra det hela blev. Den blev så perfekt, bättre än tänkt till och med. Man kan minsann skatta sig lycklig att ha en så händig och hjälpsam far som jag har, inget byggprojekt är för stort eller komplicerat då jag har honom att rådfråga och som agerande byggmästare vid de större projekten, så som hinderställningen. Nu har jag även ett perfekt ställe att fästa redcord för utomhusträning, vilket jag så skarpt gillar.

Vi byggde flying monkey med samma avstånd mellan stängerna som i Toughest. Ställningen är redan ibruktagen. Flying monkey klarar jag, men har en del att förbättra tekniskt och så har jag inte slängt mig mer än ”en längd” i gången. Fler madrasser behövs för att jag ska kunna träna på att flyga fram mellan samtliga stänger säkert. Salmon ladder är något klurigare, men så är det ju också första gången jag kan träna på hindret. Få se när jag börjar bemästra detta hinder. Och knappast slutar hinderbygget här, jag skissar redan på hur man skulle kunna bygga ut en fortsättning för ringar, tappar, rep med mera. Bara fantasin sätter gränser vet ni!

img_20180712_122235.jpgcofdavimg_20180712_095817.jpg

FSS har nu valt träningsgrupperna för denna säsong. Till skillnad från förut så är det endast en grupp istället för en senior- och juniorgrupp. Vi är sammanlagt 26 stycken skidåkare, damer och herrar 50/50. Vi har tre läger att kunna delta i: ett 4-dagars läger i Vörå samt i Solvalla i augusti, respektive september, samt en veckas läger i Olos i november. Kan ärligt säga att jag inte är så överentusiastisk över hela upplägget. Det återstår att se hur jag gör med lägerdeltagandet. Att åka ner till Solvalla för ett mycket kort läger eller ända upp till Olos för en veckas läger känns mer som bortkastad tid, det tar mer än vad det ger helt enkelt. Vad lägren kommer att kost vet jag heller inte ännu, så kanske det skulle vara lika så bra att ordna egna läger med någon annan skidkompis?

 

 

New Balance 1500 t2 boa, lätta tävligslöpskor med ”den nya typen” av snöringssystem, som var en positiv överraskning. Med detta snöringssystemet snörar man skorna rekordsnabbt och det spänner om foten effektivt och behagligt. Jag vann ett presentkort till Team Sportia Mattsson i en av den gångna vinterns skidtävlingar och det presentkortet fick sponsra en del av de nya löpskorna. Löpskor av märket New Balance är för mig en favorit. Bland annat för att de gör skor med, för mina fötter, tillräckligt smal lest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: