Parstakning på schemat

Hej, då var det igen en ny vecka och dags för en ny uppdatering! Jag har en bra träningsvecka bakom mig. Senaste veckan innehöll bland annat två fartpass på klassiska rullskidor. Etta passet gjorde jag i Vörå under Kalles vakande ögon. Vi fokuserade på parstakningen och jag fick en hel del bra tips på hur jag kunde förbättra den växeln. Tips både min hjärna förstod samt min kropp kunde tillämpa. Och under de 15 korta dragen som jag körde den träningen fick jag till tekniken så att den kändes tusen gånger bättre och parstakningen så mycket lättare än vid träningens början. Redan följande dag blev det igen parstakningsdrag, vilket var ett bra upplägg då man så fort igen fick träna på den ”nya tekniken” och stärka dess fotfäste. Att få till parstakningstekniken hjälper mig mycket även i den fria tekniken, vilket jag märkte nyligen.

analyze.jpgDå man ska slipa teknik ska det filmas och analyseras flera gånger om.

Vi har även tagit in träning med medicinboll i programmet. Detta som ett sätt att få till parstakningstekniken och få mer explosiv styrka. Jag diggar träning med medicinboll strakt och medicinbollen var en nära träningsvän för några år tillbaka då vi körde många pass ihop. Jag tyckte denna form av träning gjorde bra åt mig förut, och jag tror att den ska göra det nu också. Det är bara att välja var någonstans man drämmer ner bollen, för gräsmattan tar fort märkbart stryk, och en brun torkande gräsmatta är alla inte är så förtjusta i…

Denna veckas inledning är i träningsväg ytterst lugnt. Igår blev det ett två timmars stavgångspass och både idag och imorgon har jag gått om tid för allt möjligt annat än träning då båda dagarna är vilodag. Så då veckans läger kör igång på torsdag borde jag inte kunna vara annat än extremt utvilad och pigg. Träningslägret börjar på torsdagseftermiddag och avslutas efter förmiddagspasset på söndagen. Jag är dock smått skeptisk till lägerupplägget denna gång. Det ser ut att bli väldigt intensivt och enligt mig kanske lite väl intensivt. Vi har många träningspass med hög puls samtidigt utlovas rätt mycket träningsmängd. Frågan är om man faktiskt hinner återhämta sig mellan passen så att man för ut något av samtliga träningar, det återstår att se. Det ska i vilket fall som bli kul, träningsläger med skidåkarna är ju alltid skoj!

En fin kväll på villan samt min go-goa hemgjorda glass på avokado, banan och kakao, som alltid sitter lika fint i gommen.

Som tur har min värkande armbåge i alla fall inte blivit sämre, men kanske inte heller så mycket bättre. Jag har trots allt kört på som vanligt med rullskidsträning denna vecka, vilket funkat bra. Styrketräning av armarna är det sämre med, för det kan göra ordentligt ont. Inför kommande Toughest deltävling har det även blivit lite hinderträning, men bara i form av vänjning av ”greppbelastningen” för händerna, så att jag tål monkey barsen med mera. Så kör jag på med tejpningen av armen, kyla nu som då samt masserar och behandlar de spända musklerna enligt bästa förmåga och förhoppningsvis ger även detta med sig snart.

Mot nya äventyr!

IMG_20180712_194454.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: